Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
   
 

Bohózatok hétvégéje a Pécsi Nemzeti Színházban

Black Comedy a nagyszínpadon,
Bonyodalmas balkáni lakodalmas a kamarában
 
Beköltözik a nyár a hétvégén a Pécsi Nemzeti Színházba! Két óriási sikerrel debütált produkció kőszínházi bemutatóját tartjuk október 12-én pénteken és 13-án szombaton.
  • Black Comedy - bohózat két részben
    Bemutató: 2012. október 12. péntek 19.00 Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínház
Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című bohózatát. Brindsley – fiatal szobrász „az emberélet útjának felén” – áramkimaradás miatt egy sötétlő lakásban reked. Várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna...
A Black Comedy zseniális trükkje, hogy míg a szereplők a sötétben tapogatóznak, addig a közönség mindvégig fényesen mulat.
Szikora János rendező vezényletével Hegyi Barbara, Vidákovics Szláven, Kulcsár Viktória e.h., Ottlik Ádám, Lipics Zsolt, Györfi Anna, Bánky Gábor és Rajnai Attila őrülten jó hangulatot teremtenek a színpadon.
Az évad egyik kihagyhatatlan pécsi előadása!
Képünkön: Hegyi Barbara Jászai-díjas és Vidákovics Szláven | Fotó: Tóth László
  • Bonyodalmas balkáni lakodalmas
    - táncbohózat Goran Bregović zenéire a Pécsi Balett előadásában
    Bemutató: 2012. október 13. szombat 19.00 Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínház

A Pécsi Balett táncművészei ezúttal sem bízzák a sikert a véletlenre. Goran Bregović zenéire Zachár Lóránd koreográfus álmodott Kiss Julcsi díszlet- és jelmeztervező segítségével egy olyan világot, melybe öröm belefeledkezni. 
Garantáltan mindenkit magával ragad a Bonyodalmas balkáni lakodalmas!
 
„A Bonyodalmas balkáni lakodalmas című táncbohózat Goran Bregović zenéjére, a jól ismert Kusturica-filmek nyomán, ezen remekművek rám gyakorolt hatása alapján készül. Kusturica groteszk melankóliáját filmszerűen színpadra álmodni nehéz kihívás. Darabomban a sírva vigadó balkáni cigányság hányattatott sorsa, számkivetettsége fogalmazódik meg egy, a történet végére elfuserált lagzi körül örvénylő élethelyzetek sorából. Emberi sorsok, vágyak, szerelmek, titkok villannak fel egy álomszerű dramaturgiára felépítve, amely nem feltétlenül követi híven az események valódi időrendjét.” Zachár Lóránd 
Képünkön: Matola Dávid, Vincze Brigitta és Kerekes Soma Lőrinc | Fotó: Körtvélyesi László
 
Belvárosi Jegyiroda a Pécsi Nemzeti Színházban - Mindenre van jegyünk!
 
2012. október közepétől minden jelentős pécsi és országos kulturális rendezvényre váltható jegy a Pécsi Nemzeti Színházban.  

A Belvárosi Jegyiroda célja, hogy a pécsi és a Pécsre látogató kultúrafogyasztó polgárok életét még kényelmesebbé tegye azáltal, hogy a legnagyobb pécsi kulturális-művészeti rendezvényszervező intézmények kínálatát egyszerre elérhetővé teszi, szimbolikus átjárást biztosítva ezáltal a Kultúra Városa kulturális intézményei között.
 
"Egy séta a belváros szívében, egy kávé a Király utcában, jegyvásárlás kényelmesen mindenre a Pécsi Nemzeti Színházban. Belvárosi Jegyiroda - mindenre van jegyünk!"

Mindenre van jegyünk!

 

Belvárosi Jegyiroda | minden jelentős pécsi és országos kulturális rendezvényre váltható jegy a Pécsi Nemzeti Színházban

Részletek

 
Nagyszínház
Black Comedy
2012.10.12. p | 19:00
Premier bérlet (Nagyszínház)
Kamaraszínház
Bonyodalmas balkáni lakodalmas
2012.10.13. szo | 19:00
Premier bérlet (Kamaraszínház)
 
   
 
Leiratkozás

Hírlevelünk és minden direkt marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét Önnek kifejezetten megadja.

A hírlevélben található valamennyi információ másodközölhető a www.pnsz.hu forrás megjelölésével!

© Pécsi Nemzeti Színház | +36 72 512 660 | info@pnsz.hu |
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!