Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
   
 

Kedves Színházrajongók!

 
Az ünnepi várakozás időszakát Tartuffe-bemutatóval, János vitéz kiállítással és karácsonyi bérletajánlattal kezdjük advent első hétvégéjén a Pécsi Nemzeti Színházban.
  • Az álszentség és a hiszékenység megrendítően örökérvényű párviadala a Pécsi Nemzeti Színház színpadán

Moliére Tartuffe-jét Petri György fordításában, Méhes László rendezésében mutatjuk be 2012. november 30-án.

 
Az új nagyszínpadi produkciót korhű környezetben, kifinomult eleganciájú kosztümökben, pazar színpadképpel álmodta meg Méhes László, Jászai-díjas rendező és állandó alkotótársai: Horváth Kata jelmez-, és Rózsa István díszlettervező. A Pécsi Nemzeti Színház vezető művészei és ifjú tehetségei lubickolnak a Méhes-féle moliére-i világ jeleneteiben.
 

Orgon: Lipics Zsolt | Tartuffe, szenteskedő: Köles Ferenc | Elmira: Stubendek Katalin

 

"Tartuffe azt képviseli, amit Molière mélyen elítélt a 17. századi francia társadalomban: a mindent eluraló képmutatást. A darab nemcsak a címszereplőről szól, és nem ő az egyedüli főszereplője. Nem véletlen, hogy a bemutató előadáson Molière magára osztotta Orgon szerepét. Tartuffe ugyanis nem jutott volna semmire Orgon aktív közreműködése nélkül. A szerző zsenialitása abban áll, hogy ezt felismerte, és így megalkotta életműve legkülönösebb és legemlékezetesebb szereplőpárosát. A Tartuffe tulajdonképpen erről a két emberről szól, a versenyről, amely a "testvéreket" ellenséggé változtatja; és arról a folyamatról, ahogy visszás kapcsolatuk túlnő rajtuk, és a teljes társadalmi rendet veszélyeztetni látszik.” - mondta el Méhes László.

  • János vitéz kiállítás
A Tartuffe bemutató előadása előtt, november 30-án 18.30 órakor  Dr. Aknai Tamás művészettörténész nyitja meg a János vitéz kiállítást, melynek anyaga Fodor Ildikó, a Devi Art Alapítvány elnökének gyűjtéséből és felajánlásából állt össze. A kiállítás, mely a jelenlegi Éltes Mátyás Iskola jogelődje különleges tehetségű diákjainak munkáit tartalmazza, január közepéig látható a Pécsi Nemzeti Színház előcsarnokában. A munkák a 80-as években készültek, Fodor Ildikó rajz szakos pedagógus délutáni napközis foglalkozásainak keretében.
  • Színes adventi hétvége
December 1-jén, szombaton két János vitéz és egy Picasso kalandjai, 2-án vasárnap a Pécsi Balett Bonyodalmas balkáni lakodalmasa és a Jelenetek egy házasságból várják a színházművészet legkülönbözőbb műfajának rajnongóit. Sőt...
  • Jön a L'art pour l'art Társulat decemberben kétszer is! 
Már a cím is elárulja, hogy nem mindennapi szórakozás várja azokat, akik megtekintik a hazai abszurd tótumfaktumainak 14. színházi estjét. Mindenkit szeretettel vár Piroska, a farkas és a Társulat tagjai megannyi szerepben, például a bádogember, a gyáva oroszlán, a madárijesztő és Dorothy páncéljába, szőrébe, kabátjába és bőrébe bújva. 
 
December 2-án vasárnap 17.00 órakor, majd legközelebb december 27-én 17.00 órakor tekinthetik meg a Piroska, a farkas című sok nevetést garantáló estet.
 
Szeretettel várjuk a Pécsi Nemzeti Színház előadásaira! 

Karácsonyi bérletvásár

 

Ajándékozzon élményt karácsonyra! A Tartuffe, A padlás, a Cseresznyéskert és a Halálos tavasz kedvezményes bérletben!

Részletek

Tartuffe Haute Couture

 

Ajándék jelmezek egy ékszerdobozból. Beszélgetés Birta Gábor jelmezkészítővel.

Részletek

 
 
   
 
Leiratkozás

Hírlevelünk és minden direkt marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét Önnek kifejezetten megadja.

A hírlevélben található valamennyi információ másodközölhető a www.pnsz.hu forrás megjelölésével!

© Pécsi Nemzeti Színház | +36 72 512 660 | info@pnsz.hu |
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!