Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
   
 
Kedves Színházbarátok!
 
Minden idők legnépszerűbb meséjének balettváltozatát, Csajkovszkij klasszikusát mutatja be a Pécsi Balett november 30-án szombaton este 19.00 órakor a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán.
Az időzítés nem véletlen, hiszen Marika és a Diótörő herceg csodálatos karácsonyi meséje igazán ünnepivé varázsolja az adventi várakozás időszakát gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A nagyszabású, impozáns díszletképet és pompásan színes jelmezeket felvonultató produkció bemutatásával végre Pécsnek és a régiónak is lesz egy hamisítatlan ünnepi Diótörője, melyet hosszú éveken át műsoron tartunk majd karácsony környékén. 
Mert a Diótörőt egyszer mindenkinek látni kell!
 
A Diótörő bemutatóján további különlegességekkel várjuk a premierközönséget.

  • Közös fadíszítés előadás előtt
A gyerekek egy aranydióba rejtve fogadalmaikat, jó cselekedeteiket felakaszthatják a színházi karácsonyfára. 
A színház jegypénztárában és az előcsarnokban a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének adomány-gyűjtő perselye várja az adakozó szándékú felnőtteket. Aki advent időszakában pénzt dob a perselybe, kap egy karácsonyi égőt, mely az aranydiókhoz hasonlóan a fára kerül. A díszítés a teljes adventi időszakban folytatódik, így válik a fenyőfából karácsonyfa december 24-re. A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének részére felajánlott adományokból összegyűlt pénzt a Pécsi Nemzeti Színház kiegészíti, és az összegből a rászoruló családoknak színházjegyeket ajándékoz. A jegyeket a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete juttatja el a családoknak.
  • Gyertyagyújtás a bemutató után
Az előadást követően Dr. Udvardy György megyés püspök gyújtja meg az első gyertyát az adventi koszorún, majd a teljes nézőközönséggel együtt koccintással ünnepeljük advent kezdetét és a Diótörő első előadását a Pécsi Nemzeti Színházban.
 
Hogy még különlegesebbé tegyük ezt a napot, mi is teszünk egy adventi fogadalmat: mindenki, aki megtartja a Diótörő premierjére, 2013. november 30. 19.00 órára szóló jegyét, az 50. Diótörő előadást ugyanezzel a jeggyel megtekintheti!
 
Mindannyiukat nagy szeretettel várjuk!
 

Varázslat a színpadon!

 

Már csak néhány nap és itt a Diótörő! Tekintsenek meg néhány fotót, melyek a ruhapróbán készültek és igen sokat sejtetnek a produkció képi világáról...

Részletek

 
Nagyszínház
Pécsi Balett: Diótörő
2013.11.30. szo | 19:00
Premier bérlet (Nagyszínház)
Nagyszínház
Pécsi Balett: Diótörő
2013.12.01. v | 19:00
Mendelényi Vilmos bérlet
Nagyszínház
Pécsi Balett: Diótörő
2013.12.02. h | 15:00
Petőfi Sándor bérlet
 
   
 
Leiratkozás

Hírlevelünk és minden direkt marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét Önnek kifejezetten megadja.

A hírlevélben található valamennyi információ másodközölhető a www.pnsz.hu forrás megjelölésével!

© Pécsi Nemzeti Színház | +36 72 512 660 | info@pnsz.hu |
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!