Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
   
 
Kedves Színházbarátok!
 
Február 20-án ismét a gyermekközönséget vártuk egy nekik készült ősbemutató előadással a kamaraszínházban. Tóth Krisztina: Évek vándora (képünkön) című meséjéből Horgas Ádám készített zenés időutazást Mikola Gergő, Széll Horváth Lajos, Füsti Molnár Éva és Bánky Gábor szereplésével.
 
Balogh Elemér és Kerényi Imre zenés passiójátékát Nagy Viktor rendezi, a koreográfiákat Vincze Balázs készíti.  A Csíksomlyói passió bemutatója március 6-án lesz a Nagyszínházban. 
 
A csíksomlyói ferencrendi kolostor szerzetesei a 18. század második felében összegyűjtötték és lemásolták azokat a nagypénteki misztériumjátékokat, amelyeket iskolájuk diákjai a környék népének bemutattak. Ezek a művek a régi magyar drámai emlékek fontos részét képezik, de nagy részük elveszett. A fennmaradt darabokból nemcsak a középkori misztériumjátékok, allegóriák, moralitások és példázatok ismerhetők fel, hanem rengeteg ismerős szereplő is: a kocsmába igyekvő bélpoklos, a hetvenkedő Szent Péter, Krisztus, Pilátus vagy éppen az ördögök. Vaskos, költői alakok. A Balogh-Kerényi-féle változat életre kelti ezeket a szereplőket, maivá teszi őket. E nagypénteki misztériumok tulajdonképpen népszínműként is felfoghatóak. Az elődeink művéből kölcsönzött, eredetiségükben megtartott vagy megváltoztatott elemek új művet eredményeztek. A cél az egységes játékkeret kialakítása volt, Jézus Krisztus kínszenvedésének újramesélése. A passiójáték eredendően zenés műfaj, a magyar hagyományokból jól ismerhető.
  • Vendégünk: a Proton Színház
Újra jön a Proton Színház! Utolsó című előadásukat március 20-án és 21-én a Kamaraszínházban láthatják. Jegyek már kaphatók!
 
Egy idilli bevásárlóközpont. Maga a földi paradicsom. Pont olyan, amilyet megérdemeltünk. Egy napon ismeretlen eredetű vírus üti fel a fejét. Pánik alakul ki. Karantént rendelnek el. A bent ragadtak, a túlélésre rendezkednek be. A szükségletek és az ösztönök átveszik az irányítást. A vírus egyre csak terjed. Vajon ki fertőzött és ki nem?
 
Az előadás megtekintését 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Újabb díj színházunknak!

 

A 39 lépcsőfok című krimi-vígjáték kapta a legjobb nagyszínpadi előadásnak járó díjat a Humorfesztiválon.

Részletek

 
Kamaraszínház
Évek vándora
2015.02.24. k | 15:00
Weöres Sándor / B bérlet
Nagyszínház
Csíksomlyói passió
2015.03.06. p | 19:00
Premier bérlet (Nagyszínház)
Kamaraszínház
Utolsó
2015.03.20. p | 19:00
 
   
 
Leiratkozás

Hírlevelünk és minden direkt marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét Önnek kifejezetten megadja.

A hírlevélben található valamennyi információ másodközölhető a www.pnsz.hu forrás megjelölésével!

© Pécsi Nemzeti Színház | +36 72 512 660 | info@pnsz.hu |
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!