Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
   
 

Kedves Színházbarátok!

Christoph Willibald Gluck muzsikájának és librettójának inspirációjára, abból kiindulva alkotja meg legújabb koreográfiáját a Pécsi Balett számára Cameron McMillan nemzetközileg elismert alkotó, aki immár harmadik alkalommal dolgozik együtt a társulattal. Az elmúlt évadok tematikáját követve ismét a bemutatóhoz készül a zenei anyag: Gluck operájának témái Riederauer Richárd kortárs kompozíciójába szőve emelkednek a mítosz világába. Az archaikus és szimbolikus elemeket Molnár Zsuzsa díszlet- és jelmeztervező értelmezi újra a modern dizájn esztétikája szerint. A táncművészek által megformált karakterek és jelenetek pedig újramesélik az európai kultúra egyik legnagyszerűbb történetét.
  • III. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

 

Április végén és májusban még számos különböző előadással várjuk Önöket színházunkba. Május végén pedig a III. Pécsi Családi Színházi Fesztivállal koronázzuk meg évadunkat.
Idén a tavalyi hétről kilenc napra bővítettük az időtartamot, és öttel több, azaz tizenkilenc előadással várjuk a pécsi és a régióbeli családokat. Örömünkre szolgál, hogy újra sikerült határon túli magyar színházat meghívnunk. Kassáról „Az égig érő fa”, Gyergyószentmiklósról a „Füttyös kalandjai” című előadások szerepelnek a kínálatban. Mint minden évben, most is olyan nívós előadásokat hívunk meg, amit a felnőtt családtagok is szívesen megnéznek, így a Fesztivál szolgálja azt a célt, hogy a családok apraja-nagyja együtt töltse a szabadidőt, együtt művelődjön, megosztva-megbeszélve az így szerzett élményeket.

  • Új évad - új bemutatókkal 

A mai naptól nyilvános a Pécsi Nemzeti Színház 2015/2016-os évadának műsorterve, melyet a lenti linkre kattintva megtekinthetnek. Bízunk benne, hogy jövőre is rendszeresen találkozhatunk Önökkel színházunkban!

 

III. Családi Fesztivál program

 

Sajtótájékoztató keretében vált nyilvánossá a III. Pécsi Családi Színházi Fesztivál programja.

Részletek

Új Évad! Új Bemutatók!

 

Május 19-én kezdődik 2015/16-os évadunk bemutatóiból összeállított Nagyszínházi és Kamaraszínházi bérleteink árusítása.

Részletek

 
Kamaraszínház
Orfeusz és Euridiké
2015.04.24. p | 19:00
Premier bérlet (Kamaraszínház)
Nagyszínház
Don Giovanni
2015.04.28. k | 19:00
József Attila / A bérlet
Nagyszínház
INDIVIDUO - 40 ÉV TÁNC
2015.05.03. v | 19:00
 
   
 
Leiratkozás

Hírlevelünk és minden direkt marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét Önnek kifejezetten megadja.

A hírlevélben található valamennyi információ másodközölhető a www.pnsz.hu forrás megjelölésével!

© Pécsi Nemzeti Színház | +36 72 512 660 | info@pnsz.hu |
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!