Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
   
 
Kedves Színházbarátok!

  • Január 29-én az 55 éves Pécsi Balett ősbemutatója A kis herceg indítja a Pécsi Nemzeti Színház új évi premierjeinek sorozatát. A produkció különlegessége, hogy a zenét Beck Zoltán és Sárközy Zoltán Papa (30Y) írták a társulat felkérésére Vincze Balázs koreográfiájához.
"Hogyan is lehetne megragadni egy olyan történetet, amelynek jóformán minden mondata aforizmává vált? Aminek számtalan feldolgozása volt az elmúlt évtizedekben - filmben, színházban, dalban? A kis herceg rajzolt alakja pedig úgy égett bele a nyugati ember kollektív tudatába, akár Milne Micimackója. Azt hiszem, a Pécsi Balett előadása azért izgalmas és szerethető előadás, mert nem görcsöl azon, hogy mást mondjon: a szeretetről és a magányról beszél, a bátorságról és a félelemről. De mindenekelőtt a szeretetről. Nem dagályosan, nem ostoba pátosszal, hanem magától értetődően, egyenesen és naivan. A darab rendezőjének és dramaturgjának, Vincze Balázsnak és Uhrik Dórának a kis hercege éppen ezért a miénk is. Azt hiszem, ezért szerettünk együtt dolgozni a táncjátékon, és várom - sokkal inkább nézőként mintsem alkotóként - a bemutatót.” – Beck Zoltán (30Y)
  • Február 5-én Tenesse Williams nagy klasszikusát, A vágy villamosát tekinthetik meg a szenvedélyes drámák kedvelői. Blanche legendás szerepét Darabont Mikold játssza, a rendező Rázga Miklós. 
"Blanche az egyik legfontosabb szerep az életemben, hiszen már 15 éve játszom. Remélem, ugyanúgy fogják szeretni Blanche-t, ahogyan én. Sok sikert kívánok  a pécsi kollégáknak a februári bemutatóhoz!" írja ajánlójában Eszenyi Enikő színművész, a Vígszínház igazgatója
  • Február 12-én Horgas Ádám rendezésében kerül színpadra A Grönholm-módszer című színpadi játék. Egy álomállás. Négy mindenre elszánt pályázó. Meghallgatásra hívják őket egy furcsa szobába. Az ajtó bezárul, és megkezdődik a rejtélyekkel teli, kíméletlen harc tabuk és erkölcsi korlátok nélkül.
Játsszák: Józsa Richárd, Györfi Anna, Széll Horváth Lajos és Mikola Gergő.
  • Február 19-én jön az operabemutatónk! Nagy Viktor Mascagni Parasztbecsületét és Faragó Béla: Egy pohár víz című vadonatúj szerzeményét viszi színre operatársulatunkkal. 

Az első felvonásban Mascagni Parasztbecsület című klasszikusát láthatják. Egy szicíliai faluban, húsvét vasárnap a főtéren köszöntik a tavaszt és az ünnepet. Szerelem és féltékenység, árulás és tragédia a mű vezérfonala, mely témák mit sem veszítettek érvényességükből az évszázadok múlásával, megállják helyüket a mai színpadokon is. A Mascagni-mű magyar parafrázisaként, Egy pohár víz címmel, Háy János librettójára Faragó Béla komponált új egyfelvonásos operát, melynek története napjainkban zajlik. 

Közreműködik a Pannon Filharmonikusok és a Pécsi Nemzeti Színház Énekkara.
 
Szeretettel várjuk Önöket előadásainkra!
 
 
Kamaraszínház
A kis herceg
2016.01.29. p | 19:00
Nagyszínház
A vágy villamosa
2016.02.05. p | 19:00
Premier bérlet (Nagyszínház)
Nagyszínház
A hattyúk tava
2016.02.09. k | 19:00
Keddi bérlet
Kamaraszínház
A Grönholm-módszer
2016.02.12. p | 19:00
Premier bérlet (Kamaraszínház)
Nagyszínház
Parasztbecsület | Egy pohár víz
2016.02.19. p | 19:00
Premier bérlet (Nagyszínház)
Nagyszínház
Amadeus
2016.02.22. h | 19:00
Uray Tivadar bérlet
 
   
 
Leiratkozás

Hírlevelünk és minden direkt marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét Önnek kifejezetten megadja.

A hírlevélben található valamennyi információ másodközölhető a www.pnsz.hu forrás megjelölésével!

© Pécsi Nemzeti Színház | +36 72 512 660 | info@pnsz.hu |
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!