Amennyiben nem jelenik meg a levél, ITT elolvashatja...
   
 

Kedves Színházbarátok!

 

Nagyon mai, nagyon különleges és nagyon izgalmas bemutatókkal várjuk Önöket most és a jövő pénteken. Nézzék csak:

  • pont com - élő film
    bemutató pénteken november 18-án 20.00 órakor

Ízig-vérig mai történetet mesél el a Pécsi Nemzeti Színház november 18-i bemutatója. A középpontban a való életet gyakran felülíró, sőt felváltó virtuális világ, és ennek következményei: az elmagányosodás, s korunk jellegzetes betegsége, az agorafóbia áll.
A pont com című darab egy francia művészfilm forgatókönyvéből indult ki, végeredménye azonban kifejezetten mai magyar történet lett. A formabontó színházi nyelvet alkalmazó előadásban a színpadon kizárólag a főszereplő játszik, a többiek más helyszínekről webkamerán át jelennek meg. Ilyet még biztos nem látott!
Rendezte: Dömötör Tamás | Főszerepben: Czukor Balázs  

  • Otello - a Pécsi Balett új produkciója
    bemutató jövő héten november 25-én 19.00 órakor

A jubileumi év sikerei által állított mércét nemcsak megugrani, de túlszárnyalni kívánja a kihívásokra nyitott és szakmailag felkészült együttes: Otello drámáját állítják táncszínpadra, mely köztudottan igen ritkán látható balettként, sőt hazánkban - tudomásunk szerint - Eck Imre nyúlt a témához eddig egyedül. Giuseppe Verdi szövevényes librettójából Uhrik Dóra és Böhm György készítettek pontos jelenetbeosztást. Riederauer Richárd - a mesterművet maximálisan tiszteletben tartva - készített átiratot, illetve írt zenét a produkcióhoz. Molnár Zsuzsa álmodta meg a nagyszabású és különleges színpadképet. Összességében minden adott tehát, hogy ismét egy grandiózus előadást láthasson a balett-rajongó közönség a Pécsi Nemzeti Színházban.
Koreográfus: Vincze Balázs

  • Mesés Opera II. - Dido és Aeneas
    december 17-én szombaton 17.00 órakor

Decemberben folytatódik Gulyás Dénes és Mácsai János különleges sorozata. Ezúttal Henry Purcell: Dido és Aeneas című műve áll majd a középpontban.
Aki ott volt legutóbb, biztos eljön most is, ezért mielőbb foglalja be helyét! Kiváló délutáni kikapcsolódás és feltöltődés Advent negyedik szombatjára. A téli szünet előtt - akár a szülők bevonásával - igényes program iskolai csoportoknak is.
Mutassa meg gyermekének/tanítványainak, mennyi szenvedély és varázslat lakozik az opera mágikus műfajában! Szervezzen egy igazán különleges, színházi énekórát!

Döme PONT COM

 

"Szeretjük, mert ő Döme, és a dömeség az király." Beszélgetés Dömötör Tamással, a PONT COM rendezőjével.

Részletek

Rajzpályázat 4-10 éveseknek

 

Óvodás és alsó tagozatos színházbarátaink alkotásait várjuk a Hófehérke és a hét törpe és a Lúdas Matyi c. előadásainkhoz kapcsolódóan.

Részletek

 
Kamaraszínház
pont com (16+)
2011.11.18. p | 20:00
Premier bérlet (Kamaraszínház)
Nagyszínház
Otello
2011.11.25. p | 19:00
Premier / A-B bérlet (Nagyszínház)
N. Szabó S. Terem
"Mesés opera" II.
2011.12.17. szo | 11:00
 
   
 
Leiratkozás

Hírlevelünk és minden direkt marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét Önnek kifejezetten megadja.

A hírlevélben található valamennyi információ másodközölhető a www.pnsz.hu forrás megjelölésével!

© Pécsi Nemzeti Színház | +36 72 512 660 | info@pnsz.hu |
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!