A kripli

The Cripple of Inishmaan | kis szigeti groteszk
Írta Martin McDonagh
Fordította Upor László
Rendező Soós Péter

Az előadás időtartama: kb. 2 óra 40 perc (egy szünettel)
 

Az előadást 14 év feletti nézőknek ajánljuk!

 

A Londonban élő, ír származású Martin McDonagh a kortárs drámairodalom egyik legnépszerűbb szerzője. Legtöbb művét Magyarországon is több helyütt játszották nagy sikerrel, filmjeit nálunk is rajongás övezi.

 

Az 1930-as éveket felidéző "A Kripli" sötét humorú, groteszk játék egy apró írországi szigetről, egy fiatal fiú tragikomikus utazása. A nagyra tágult világban és a saját „kis” lelkében megtett út egyaránt az önfelfedezés felé segíti.

 

A csöppnyi Inishmaan határtalanul monoton élete felbolydul, amikor a szomszéd szigetre amerikai filmes stáb érkezik. Billy Claven – akit a falubeliek csak Béna Billynek csúfolnak – boldog, hogy végre kiutat talál a szegénységből és a szürkeségből. Az árva és számkivetett fiú megkapja az élettől a nagy lehetőséget: mindenki megdöbbenésére szerepet ajánlanak neki egy készülő filmben. Otthagyja szigetét, ahol mintha mindent csak az ostobaság, a kicsinyesség és a gyűlölködés uralna. Ám a látszat most is csal: a falu lakói valójában rendkívül összetartó kisközösséget alkotnak, ahol mindenki nagyon is törődik a többivel. Igaz: csakis a maga – olykor eléggé brutális – módján…
 

Bemutató dátuma: 2014.12.05. p

Szereposztás:

Díszlettervező Horgas Péter
Jelmeztervező Tresz Zsuzsa
Rendezőasszisztens Frank Fruzsina
Súgó Schrämpf Mária
Ügyelő Krajcsovics Csaba

Korábbi előadások

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!