Csipkefa

mesés játék a népköltészettel, Sólyom Katalin gyermekműsora
Előadja Sólyom Katalin

mesés játék a népköltészettel

Sólyom Katalin gyermekműsora
 
Az előadás időtartama: kb. 50 perc 
Ajánljuk 5 éves kortól.
 
János, kell-e hurka, májos?
Jánoska beesett a lábosba.

Aki eljön az előadásra, az megtudhatja, hogy Sólyom Kati néni az ő nevével is tud-e ilyen csúfolódó mondókát. Derülhet a közönség apraja nagyja, mert valószínűleg tud.
Meséjének főhőse Jánoska, akivel sok csuda dolog történik attól fogva, hogy megszületik, egészen odáig, hogy János bácsinak szólítják. A magyar népköltészet alapján íródott és gyűjtött játékok, mondókák a mai digitális korban különösen szórakoztatóak, és olyan üdítően hatnak, mint egy pohár hűvös forrásvíz.

A Csipkefa című könyv szerzője, Sólyom Katalin Jászai-díjas színművésznő több évtizede játssza folyamatosan azonos című gyermekműsorát, melynek anyagából most egy könyv is megjelent pécsi kisiskolások illusztráló rajzaival és CD-melléklettel. Ennek apropóján a Pécsi Nemzeti Színház is műsorra tűzi az előadást, melyre elsősorban nagycsoportos óvodásokat és az általános iskola 1-3. osztályának tanulóit várjuk szeretettel.
 
„Valamikor régen, az Óperencián túl volt egy nagy tenger, annak közepén egy hatalmas sziget. A sziget közepén egy órjás hegy, tetején egy ezeregy esztendős fa. Ennek a fának a kilencvenkilencedik ágán fityegett egy kilencvenkilenc rejtekes tarisznya, ennek kilencvenkilencedik rejtekében volt szent Laci bátyám kilencvenkilenc levelű bibliája, ennek kilencvenkilencedik levelén voltak megírva a következő igék.

Ekképpen:
Csipkefa bimbója,
Kihajlott az útra,
Rida-rida bom, bom, bom,
Kihajlott az útra.

Arra ment Jánoska,
Szakajt egyet róla,
Rida-rida bom, bom, bom,
Szakajt egyet róla.

Bemutató dátuma: 2018.05.26. szo

Korábbi előadások

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!