A vágy villamosa

színmű
Írta Tennessee Williams
Fordította Hamvai Kornél
Rendező Rázga Miklós

Az előadás időtartama: kb. 2 óra 30 perc (egy szünettel)

Az előadás szereplői gyógynövény alapú cigarettát szívnak, mely sem nikotint, sem kátrányt nem tartalmaz.

„Az egész élet emlékekből áll, csak mindig a jelen pillanat múlik el olyan gyorsan, hogy észre sem vesszük.” Tennessee Williams

Tennessee Williams – ahogy sokan nevezik, „az elveszett lelkek  írója” – 1947-ben írta meg Pulitzer-díjas drámáját, A vágy villamosát, melynek sikere azóta is töretlen világszerte. 
Főhősnője, a fásult, gyenge idegzetű, félelmei közt vergődő Blanche kétségbeesetten próbálja kizárni a valóságot: „Én varázslatot akarok! Én nem az igazat mondom, hanem azt, aminek igaznak kellene lennie!” Csakhogy húga szűkös külvárosi lakásában – ahová váratlanul, egyetlen bőrönddel érkezik – nincs varázslat! 
Blanche húga, Stella itt él férjével, a lengyel bevándorló Stanley Kowalskival, boldog házasságban, gyermekük születését várva. A műveletlen, nyers erejű Stanley és az úrinőt játszó, fensőbbséges Blanche első pillanattól taszítják egymást. Vagy talán az ellenszenv épp a vonzalmukat leplezi? 
Blanche menekül titkokkal teli múltja elől, Stanley azonban módszeresen igyekszik bizonyítani, hogy a nő valójában nem az, akinek láttatja magát. Két különböző világ találkozik általuk, a következmény pedig féltékenység, erőszak, őrület. 
A darabot Hamvai Kornél új fordításában visszük színre.

Blanche az egyik legfontosabb szerep az életemben, hiszen már 15 éve játszom. Remélem, ugyanúgy fogják szeretni Blanche-t, ahogyan én. Sok sikert kívánok  a pécsi kollégáknak a februári bemutatóhoz!
Eszenyi Enikő színművész, a Vígszínház igazgatója

 
A vágy villamosa c. előadás a The University of the South, Sewanee, Tennessee különleges engedélyével, a Casarotto Ramsay & Associates Ltd. és a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítésével jött létre.
 

Bemutató dátuma: 2016.02.05. p

Szereposztás:

Blanche Darabont Mikold
Stella Kulcsár Viktória
Stanley Köles Ferenc
Mitch Urbán Tibor
Eunice Vlasits Barbara
Steve Götz Attila
Pablo Orosz János
Orvos Tóth András Ernő
Fiatalember Ágoston Gáspár
Nővér, mexikói nő Frank Fruzsina
Díszlettervező Bagossy Levente
Jelmeztervező Tresz Zsuzsa
Dramaturg Keszthelyi Kinga
Zenei vezető Bókai Zoltán
Rendezőasszisztens Frank Fruzsina
Súgó Juhász Piroska
Ügyelő Háber László

Korábbi előadások

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!