Nyolckor a bárkán

családi / gyermekelőadás két részben
Írta Ulrich Hub
Fordította Koleszár Bazil Péter
Zeneszerző Király Péter
Rendező Koleszár Bazil Péter

Az előadás időtartama: 1 óra 35 perc - egy szünettel
 

Az előadást 5 éves kortól ajánljuk.
 

Az örök hó és jég birodalmában, messze-messze, három pingvin él… nem mindig békében, de mindig boldogan. A kietlen vidéken napjaik magányos és eseménytelen folyását egy dolog zavarja csak mostanában: szüntelen esik az eső, vége-hossza nincs.
Galamb képében isteni hírnök ereszkedik közéjük, hogy óriási horderejű bejelentést tegyen: a gonoszság annyira felgyűlt a földön, hogy így tovább nem mehet, özönvíz készül! 
Ám nyolckor este kifut Noé bárkája, egy pár minden fajból ingyen és bérmentve felszáll. És a fehér galamb átnyújt a pingvineknek két jegyet.
Mi lesz most? Hiszen ők hárman vannak. Ki marad, ki megy? Elutazhat-e nyugodt szívvel bárki, ha a maradóra pusztulás vár?
Az út során a  kispingvineknek nagy kérdésekkel kell megküzdeniük barátságról, hűségről, felelősségről. Hallgatnak-e lelkiismeretük szavára? Hiszen mindünkben szól egy hang, ami segít dönteni, mi helyes és mi helytelen – még ha gyakran nem is hallgatunk rá…
 
Ulrich Hub 2005-ben írta művét a karlsruhei Badeni Állami Színház felkérésére, azóta tart a színdarab diadalútja: 2006-ban az év gyermek- és ifjúsági drámájává választották Németországban és Hollandiában is, egy évre rá megjelent a regényváltozat, amely 2008-ban az év mesekönyve lett.
Magyar nyelvű ősbemutatóként 2013-ban először a Békéscsabai Jókai Színház tűzte műsorára, az előadás a 2014-es pécsi Családi Fesztiválon is látható volt.

„A színház a csodák világa, és én azt gondolom, nincs is annál szebb érzés, mint mikor gyermekünkkel együtt élhetjük át ezt a felejthetetlen élményt! Ez a darab pedig amellett hogy egy gyönyörű mese, az élet ügyes-bajos dolgairól, nehézségeiről, de főként szépségeiről is tanít egy pár dolgot nekünk.” Iványi Dalma
 

Bemutató dátuma: 2015.09.26. szo

Szereposztás:

Egyik pingvin Vlasits Barbara
Másik pingvin Urbán Tibor
Harmadik pingvin Mikola Gergő
Fehér galamb Darabont Mikold
Öregember Bánky Gábor
Dramaturg Németh Ákos
Díszlet- és jelmeztervező Túri Erzsébet
Koreográfus Vincze Balázs
Zenei vezető Bókai Zoltán
Ügyelő Krajcsovics Csaba
Súgó Juhász Piroska
Rendezőasszisztens Frank Fruzsina

Korábbi előadások

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!