Fifika - Évszakok

a Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása

 

Fifika
Rendezés-koreográfia: Fenyves Márk, Pálosi István
Szereplők: Deáki Mercédesz, Fenyves Márk,  Sasvári Kissy, Sárai Rachel

Örök téma, Nők és Férfiak.
A helyzet adott, nők várakoznak. Vajon kit várhatnak? – természetesen a férfit. Minden ok és ürügy, minden cselekvés, és maga a tánc is, ebből a banális helyzetből fakad.
Vajon jön, vajon megérkezik-e vagy sem.
 
Évszakok
Rendezés-koreográfia: Fenyves Márk, Pálosi István
Zene: klasszikus montázs (Bach, Vivaldi)
Látvány: FOM
Szereplők: Balázs Mari, Deáki Mercédesz, Feledi János, Fenyves Márk, Mándy Ildikó, Sasvári Kissy, Sárai Rachel

Az előadás témája az örök körforgás, a természeti és emberi körforgásé, a maga ősiségével és megfoghatatlanságával. A Mozdulatművészethez oly közel álló téma, mely a természet erőit vizsgálja. Harmónia, szépség, emelkedettség - ezt ígérjük nézőinknek.
 
A Magyar Mozdulatművészeti Társulat a 100 éves hagyományú modern tánc HUNGARIKUM:  a MOZDULATMŰVÉSZET megtestesítője a táncszínpadokon.
A társulat Fenyves Márk és Pálosi István 1991 óta folyó kutatási, pedagógiai és művészeti munkásságának fontos állomásaként 1995-ben alakult - Még 1 Mozdulatszínház néven. Az elmúlt több mint másfél évtizedben számos rangos elismerésben részesültek művészeti munkájukban, valamint számos fesztiválon, szakmai fórumon és a nagyvilág városaiban fordultak meg.
A Magyar Mozdulatművészeti Társulat rekonstrukciós előadásaival tiszteleg a hagyomány előtt, kortárs bemutatóival pedig új utakat és lehetőségeket kutat a mozdulatművészet számára, megőrizve annak klasszikus értékeit, emelkedett hangulatát, érzékenységét a szépre, a harmóniára, így a repertoár az 1910-1940-es években készült klasszikus koreográfiáktól, a kortárs impulzusok hatására születő új, mai művekig terjed.
 
Támogatók: EMMI, Orkesztika Alapítvány – Mozdulatművészek Háza

Korábbi előadások


Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!