N. Szabó Sándor Terem avató

Nemrég elhunyt kollégánk tiszteletére N. Szabó Sándor Teremnek kereszteltük át a Szobaszínházat 2011. augusztus 23-án 17.00 órakor.

N. Szabó Sándor Terem avató

Kapcsolódó anyagok

Az évad első napján a Csárdáskirálynő olvasópróbája előtt a társulat részvételével emlékeztünk meg szeretett kollégánkról, a közönség körében is nagy népszerűségnek örvendő N. Szabó Sándorról:
A Szobaszínházat 2011. augusztus 23-án 17.00 órakor, emléktábla-avatás keretében, nemrég elhunyt kollégánk tiszteletére N. Szabó Sándor Teremnek kereszteltük át.
Az emléktáblát Nagy Csaba alpolgármester úr és Rázga Miklós igazgató leplezték le.

Az emléktábla elkészítésére Trischler Ferenc szobrászművészt kértük fel.

"-Mennyire nehéz megmintázni valakit, aki néhány hete még itt járt körülöttünk? - N. Szabó Sándorra gondolok...
- Bizony nem volt egyszerű. Egy időben közel is laktunk egymáshoz, sokat találkoztunk itt-ott. Ráadásul egy színész az arcával játszik, így aztán minden fotón más. De alapvetően olyannak mintáztam, ahogy él bennem: vidám embernek." - nyilatkozta Trischler Ferenc a www.bama.hu oldalon.

 

A népszerű színművész az immár egykori Szobaszínházban játszotta utolsó szerepét a Kopogós römi című tragikomédiában szeretett feleségével Unger Pálmával, aki természetesen jelen volt a terem avatásán.

 

N. Szabó Sándor nevét kapja ettől az évadtól egyik gyermekbérletünk is, hiszen Sanyi nemcsak színészlegenda volt, de köztudottan a gyermekszínház elkötelezett híve is. Feleségével, Unger Pálmával évtizedeken át vezették óriási sikerrel az egykori ARMA, majd később Sziporka Gyermekszínházat.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!