Frenák- bemutató Pécsett!

Szeptember 30. Közép-Európa Táncszínház - Gangaray Dance Company: ARTERROR | Frenák Pál Társulat: HYMEN

Frenák- bemutató Pécsett!

Frenák Pál Társulat: HYMEN | Fotó: Boczkó Tamás

 

1. rész: ArTeRrOr

A Közép-Európa Táncszínház és a Gangaray Dance Company ’ArTeRrOr’ (Art Techniques Random Opportunities) című estje három rövid koreográfiából áll.
A három hangulatában, zeneiségében eltérő mű szünet nélkül olvad egymásba. Az estet egy duett nyitja: Maday Tímea Kinga és Hámor József Arterror c. kettőse két ember finom egymásra hangolódásáról szól. Maday Tímea Kinga Ocean’s Five című Fringe Fesztivál-díjas darabja egy kemény férfi-világba enged betekintést. Lények... Sűrű massza, katatónia, erőteljesség. Öt férfi egyensúlya egy világban, a közösség és egyén keresése zeneiségükben, ritmikájukban. Az est zárása Hámor József Ocean’s Six+1 című koreográfiája, mely egy közösség férfi-női dominanciáit vizsgálja. A két alkotó a kortárs tánctechnikákat a keleti harcművészetek elemeivel variálja, s a darabokat az általuk kikísérletezett „aikido-partnering” technikára építik.

 

2. rész: HYMEN

Áttetsző plexi-medence a hófehér tér közepén, habos-csipkés menyasszonyi ruhák és sorsdöntő kérdések Frenák Pál legfrissebb koreográfiájában.



Ünnep – a nagy nap, amikor mindenki a legjobb arcát szeretné mutatni, amikor mindennek és mindenkinek tökéletesnek kell lennie, amikor mindenki boldog… vagy mégsem?
Esküvő van, az alkalomhoz illően tehát mindenki fehérbe öltözött, ám hiába e civilizációs álca, valójában öt zilált, bizonytalan, frusztrációkkal-örömökkel, vágyakkal-indulatokkal teli ember vívja harcait a kiüresedett, fehér térben. Közösséget kellene teremteniük, de összefogás és elfogadás helyett csak dulakodásra és pusztításra képesek. Hiába a szűziesen fehér tér, hiába a vidám összejövetelnek ígérkező esküvő, a koreográfus ezúttal sem kegyelmez: szembenézésre szólít fel önmagunkkal és a minket körülvevő világgal, a saját civilizált rítusaink mögé rejtett agresszióval és előítélettel. Reprezentáció, megfelelési vágy, gender-kérdések, élethazugságok, Tom Jones és Brahms – ez az ünnepi menü Frenák Pál felkavaró esküvői ceremóniáján.
 
 
A 2012/2013-as évadra bérlettel rendelkező nézőink a VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet jegypénztárunkban.
 
A VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását támogatta:
E.ON a Pécsi Balett kiemelt támogatója
Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, 
Pécs M. J. Város Önkormányzata, Szigetvári Takarék

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!