Elindult a szavalóverseny

János vitéz bemutató előadása előtt  indult útjára a János vitéz Szavalóverseny.

Elindult a szavalóverseny

Kapcsolódó anyagok

János vitéz bemutató előadása előtt, 2012. szeptember 21-én 18.30-kor indult útjára a János vitéz Szavalóverseny, melyet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási és Kulturális Bizottsága, valamint a Pécsi Nemzeti Színház közösen hirdetett meg a tanév elején.

Staub Ernő, a Oktatási és Kulturális Referatúra csoportvezetője jelenlétében ekkor húzta ki minden pécsi általános iskola képviselője a költeménynek azt a fejezetét, mely az iskolai szavalóverseny anyaga lesz.

 

Minden iskolából egy diák jut tovább a városi döntőre, mely 2013. április 11-én, a Költészet Napján lesz. A döntőn a versenyzők a János vitéz fejezeteit sorban mondják el, ezáltal Petőfi Sándor: János vitézének egésze bemutatásra kerül. A verseny - mely így valójában előadássá válik -  a János vitéz című daljáték díszletében, szcenírozott körülmények között (világítás stb.) zajlik majd, s bekerül a Pécsi Nemzeti Színház hivatalos április havi műsorába. A döntőre jelképes áron lehet majd belépőjegyet vásárolni mindenkinek.

A döntő teljes jegyár bevételét a győztes diák iskolájának ajánlja fel a Pécsi Nemzeti Színház, az Önkormányzat a helyezetteket értékes nyereményekben részesíti.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!