Elindult a Tánctalálkozó

Óriási érdeklődés és fantasztikus siker kísérte az idei Tánctalálkozó nyitó előadását, a Győri Balett QUEEN-Balettjét tegnap este, 2012. szeptember 27-én, csütörtökön.

Fotó: Kálmándy Ferenc

 

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola táncművész szakos növendékeinek Szösszeneteivel indult el a VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó.

A Győri Balett előadása előtt Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója köszöntötte a nézőket, majd Dr. Hoppál Péter Pécs MJV Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke, a Tánctalálkozó fővédnöke hivatalosan is megnyitotta a rendezvénysorozatot. Mint elmondta, örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy Pécsnek, a Kultúra Városának van egy fiatal, de immár 6. éve működő nívós fesztiválja, melyet épp a Pécsi Balett hívott életre, hogy a táncművészet ünnepét Pécsett is megrendezzék minden évben a tradíció és innováció jegyében.

Vincze Balázs, a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó igazgatója személyesen köszönte meg mindazoknak, akik ebben az évben az ügy mellé álltak és támogatásukkal a tánctalálkozó megrendezését lehetővé tették. Köszönetet mondott Nagy Csaba alpolgármesternek, Dr. Hoppál Péter fővédnöknek, Varga Ivettnek, az E.ON képviseletében és természetesen Rázga Miklósnak, hiszen tavaly óta a Pécsi Nemzeti Színház nemcsak helyszíne, de szervező partenere is a rendezvénynek. 

A nyitó előadást megtisztelte jelenlétével Tóth Sándor és Herczog István, a Pécsi Balett egykori igazgatói, és eljött a társulatával Kiss János a Győri Balett igazgatója is.

 

A Találkozó pénteken 17.00 órakor a Testbeszéd Projekttel folytatódik a Cella Septichorában, majd este az Inversedance - Fodor Zoltán Társulata és a Bozsik Yvette Társulat előadása következik újra a színházban, szombaton jön a GoBe Társulat a Színház téren, este gála, majd vasárnap a Közép-Európa Táncszínház - Gangaray Dance Company és a Frenák Pál Társulat előadásai zárják a négynapos táncünnepet.

 

A VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását támogatta:

E.ON a Pécsi Balett kiemelt támogatója
Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, 
Pécs M. J. Város Önkormányzata, Szigetvári Takarék, Rádió1

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!