Bonyodalmas bemutató!

Bonyodalmas balkáni lakodalmas Goran Bregović zenéire a Pécsi Balett előadásában 2012. október 13-tól a Kamaraszínházban!

Bonyodalmas bemutató!

Kapcsolódó anyagok

A Pécsi Balett táncművészei ezúttal sem bízták a sikert a véletlenre. Goran Bregović zenéire Zachár Lóránd, a nagy sikerű Lisztmánia koreográfusa álmodott Kiss Julcsi díszlet- és jelmeztervező segítségével egy olyan világot, melybe öröm belefeledkezni. Táncművészeink lubickolnak szokatlan, de igencsak testhezálló karakterszerepeikben, a táncbohózat komikus jeleneteiben és a hangos sikerben, melyet a Pécsi Nyári Színházban, illetve a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó gálaestjén arattak.

 

A kamaraszínházban 2012. október 13-án szombaton debütál és garantáltan mindenkit magával ragad a Bonyodalmas balkáni lakodalmas.

 

 

„A Bonyodalmas balkáni lakodalmas című táncbohózat Goran Bregović zenéjére, a jól ismert Kusturica-filmek nyomán, ezen remekművek rám gyakorolt hatása alapján készül. Kusturica groteszk melankóliáját filmszerűen színpadra álmodni nehéz kihívás. Darabomban a sírva vigadó balkáni cigányság hányattatott sorsa, számkivetettsége fogalmazódik meg egy, a történet végére elfuserált lagzi körül örvénylő élethelyzetek sorából. Emberi sorsok, vágyak, szerelmek, titkok villannak fel egy álomszerű dramaturgiára felépítve, amely nem feltétlenül követi híven az események valódi időrendjét.”

Zachár Lóránd

 

Az előadás a Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciója

 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!