Igazi családi program!

János vitéz szívbemarkolóan szép történetével várjuk a családokat egy értékes színházi estére!

Igazi családi program!

Kapcsolódó anyagok

A János vitéz című daljátékkal indítottuk 2012/2013-as évadunkat, folytatva a tavaly megkezdett családbarát koncepciót. Csodálatos előadás született impozáns színpadi megjelenéssel, mesés jelmezekkel. A főbb szerepeket játszó fiatalok őszinte játéka, színművészeink virtuóz komédiázása, a gyönyörű muzsika azonnal elvarázsol mindenkit, a legkisebbektől a nagyszülőkig. Repüljön velünk Kukorica Jancsi meséjébe, engedje szabadjára érzelmeit.

 

Petőfi Sándor János vitézét népmesei hősként ismeri, tiszteli és szereti minden magyar ember, a kisiskolásoktól az aggastyánokig. Kukorica Jancsi meséje, szép és tiszta szerelmi története igazán őszintén, túlzásoktól mentesen szól a hazaszeretetről, a magyarságérzetről - ezáltal mindenkit megérint, minden korosztályhoz szól. Kacsóh Pongrác népdalként ismert dallamaival együtt válik a történet egészen mélyre ható, érzelemgazdag előadássá, melyben szeptember 21-től gyönyörködhet a pécsi közönség, kisgyermekek szülőkkel, nagyszülőkkel.

 

Zeneszerző: Kacsóh Pongrác

Írta: Heltai Jenő - Bakonyi Károly
Rendező: Nagy Viktor Nádasdy Kálmán-díjas
 
Zenei vezető: Bókai Zoltán
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Rátkai Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas
Koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas
 
Kukorica Jancsi: Wunderlich József e.h. / Sándor Péter e.h.
Iluska: Györfi Anna / Kulcsár Viktória e.h. / Hekler Melinda e.h.
A gonosz mostoha: Sólyom Katalin Jászai-díjas
Bagó: Sándor Péter e.h. / Götz Attila
Strázsamester: Ottlik Ádám
Francia királylány: Kulcsár Viktória e.h. / Hekler Melinda e.h.
Francia király: Stenczer Béla
Bartolo, a falu csősze: Urbán Tibor
 

Közreműködik a Pécsi Nemzeti Színház Énekkara, a Pécsi Balett, és a Pécsi Szimfonietta
 

A Petőfi-mű ihletettségében készült daljáték már az ősbemutatón óriási sikert aratott, és egymás után százhatvanötször játszották el. Erre a magyar színházi életben korábban nem volt példa. Alig fél szezon alatt kétszázezer néző látta az előadást, a zenés játék kottájából félmillió, szövegéből egymillió példány fogyott el. Néhány hónapon belül huszonkilenc vidéki színház vette meg a darab előadási jogát. A János vitéz az első magyaros témájú zenés színpadi játék, amelynek 1904-es bemutatása a magyar öntudat ápolására való igényt elégítette ki, amit a pesti polgár akkorra már a színháztól is elvárt. 

Bakonyi Károly számos nagy sikerű operettlibrettó szerzője (Bob herceg, Mágnás Miska). Heltai Jenő vígjátékai kifinomult technikával, ironikusan jelenítették meg a polgári létforma erkölcsi ferdeségeit. Verses színműveiben (A néma levente) különböző korok vígjátéki hagyományait újította meg. Kacsóh Pongrácz zeneszerzőt, Csipkerózsika című daljátékára felfigyelve Bakonyi Károly felkérte a János vitéz megkomponálására. Kacsóh a munkát 5 hónap alatt végezte el. 

 

 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!