Vasárnap Opera!

A színigazgató - beavató játék Mozart operája nyomán a Pécsi Művészeti Gimnázium és SZKI Szimfonikus Zenekarával!

Vasárnap Opera!

Kapcsolódó anyagok

Különleges együttműködés indul útjára vasárnap, október 21-én 17.00 órakor! Operaénekeseink a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Szimfonikus Zenekarával  mutatják be Mozart: A színigazgató című operáját! A dalszövegeket Szabó Miklós fordította, az előadást Ottlik Ádám színművész rendezte.

A produkció valójában nem is hagyományos operaelőadás, hanem beavató játék, melynek megtekintésével - reményeink szerint - az általános és középiskolás korosztály nyitottabbá válik az opera varázslatos műfajára. 

 

Az elmúlt év nagy sikerű iskolai programja, az egész évadon átívelő Mesés Opera sorozat volt Gulyás Dénes zeneigazgató első kezdeményezése, melynek célja a diákság és az opera egymáshoz közelítése volt. Mácsai János zenetörténész, Gulyás Dénes és operaénekeseink minden alkalommal elvarázsolták közönségüket. Bízunk benne, hogy Mozart zseniális muzsikájának hatása nem marad el, és ezévi iskolai programunk beavató játékát követően a pécsi és környékbeli diákság valóban avatott operaértővé és a műfaj kedvelőjévé válik.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!