A Csodalámpa Alapítvány

Licitáljon az igazgatói páholyra A dzsungel könyve szilveszter esti előadására és támogassa a Csodalámpa Alapítványt!

A Csodalámpa Alapítvány

Kapcsolódó anyagok

Darabont Mikold mesél a kis betegeknek

 

A Csodalámpa Alapítvány 3-18 év közötti nagyon súlyos – például transzplantáltak és arra várók leukémia, rosszindulatú daganat, izomsorvadásos – betegségben szenvedő gyerekek egy-egy kívánságát teljesíti, az elmúlt 9 évben már több mint 1900-at sikerült. A kicsik általában játékokat, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket kérnek, ez utóbbiakkal tartják a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. De közülük többen szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney, Delfinárium -, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek – kommandós gyakorlaton részt venni, igazi tankba beülni, szirénázó rendőrautóban utazni, hőlégballonozni, repülőre szállni. Sokan szeretnének találkozni a példaképeikkel, mint például Kertész Imre Nobel-díjas íróval, kedvenc énekesükkel – pl. Caramel, LL. Junior, Irigy Hónaljmirigy, Halász Judit - vagy kedvenc sportolójukkal – Michael Schumacher, Talmácsi Gábor. Legutóbb a Pápánál járt egy csodalámpás nagylány, egy kisfiú pedig Farkas Bertalannal találkozhatott.
 
Az alapítvány a pécsi, többségében a kórházban dolgozó önkéntesei a régióban a helyi cégek és magánszemélyek támogatásával az elmúlt 9 évben 110 kívánságot teljesített, köztük többségében laptopot kértek a nagyobb fiúk és lányok, hogy azok segítségével tudják a tanulmányaikat a kórházban is folytatni. A kisebbek csúszdákat - Levente, 4 éves, Páka -, beülős autókat - Márk, 3 éves, Máza - , autós ágyat - Alex, 3 éves, Komló - vagy éppen babakonyhát - Viktória, 5 éves, Kistótfalu kértek. A nagyobbak külföldre utazhattak, így jutott el  Péter (18 éves, Pécs) Párizsba, Márk pedig (17 éves, Baté) a francia TGV vonaton utazhatott. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből és az alapítványban tevékenykedők hiszik, hogy ezzel segítenek nekik legyőzni a betegségüket. Az eddig teljesített kívánságok mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu oldalon.
 
A Pécsi Nemzeti Színház és az alapítvány 2 éves együttműködése során a művészek a Gyermekklinika Oncohaematológiai Osztályán kialakított Csodalámpa-Libri könyvsarokban meséket olvasnak fel vagy játszanak el az ott fekvő kis betegeknek. Ha csak rövid időre is, de talán sikerül feledtetni velük és szüleikkel a mindennapok küzdelmeit, a kezelések nehézségeit, fájdalmait, mosolyt varázsolva az arcukra, remélve, hogy ezzel segíthetik a gyógyulásuk hosszú folyamatát. A színház vezetői a már jobb egészségi állapotban lévő csodalámpás gyermekekről sem feledkezik el, ők családjukkal már több alkalommal meseelőadásokon vehettek részt.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!