Páva Zsolt köszöntője

Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere köszönti az I. Pécsi Családi Színházi Fesztivált.

Páva Zsolt köszöntője

Fotó: Marsalkó Péter

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Tisztelt nagyérdemű Közönség!

 

Örömmel tölt el, hogy új színt üdvözölhetünk a város kulturális palettáján Pécsett, a Kultúra Városában. Reményeink szerint  Pécsi Nemzeti Színház I. Pécsi Családi Színházi Fesztiválja hagyományt teremt ezzel a programmal. Kultúrából sosem elég, hiszen a kultúra az élet olyan fűszere, éltető eleme, gyógyítója, amelynek mértéktelen fogyasztása sem okoz ssemmiféle mellékhatást. 

Külön öröm számunkra, hogy a szervezők a válogatásnál nagy súlyt fektettek arra, hogy valamennyi színházba járó korosztályt megszólítsanak, erre utal a családi fesztivál elnevezés is. A cél az volt, hogy olyan előadásokat mutassanak be, amit együtt élvezhetnek a családok, szülők és gyermekek közösen. Olyat, ami leköti a nézőket generációkon átívelően, legyen bár a témája, a látványa vagy a zenéje az, ami az egész családhoz szól.

Kívánom, hogy varázsolja el Önöket a Holdbéli csónakos, a Padlás, a Hang-villa titka, darabok határon innen és túl. Június 2-án pedig lepjék meg gyermekeiket az immár hagyományosnak számító III. Színház Téri Gyermeknappal, ezzel zárul az I. Pécsi Színházi Fesztivál.

Jó szórakozást, tartalmas, szép színházi estéket, kellemes hangulatú sétákat kívánok valamennyiüknek Pécsett! 

 

Páva Zsolt
Pécs polgármestere

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!