Táncos évadnyitó ünnepség

Különleges helyszínen, a frissen felújított Eck Imre balett teremben nyitotta meg társulatunk a 2013/2014-es évadot.

Táncos évadnyitó ünnepség

Kapcsolódó anyagok

A sajtó jelenlétében, díszvendégekkel és születésnapi meglepetés-köszöntőkkel nyitottuk meg idei évadunkat az Eck Imre balett teremben. 
 
12.00 órakor Rázga Miklós igazgató még a nagyszínházban köszöntötte a Pécsi Nemzeti Színház jubiláló dolgozóit és itt adták át a színművészek a Csaba Zita Hívó-díjat is. Ebben az évben Kiss Hédi segédrendezőre szavazott a legtöbb színészkolléga. Szeretettel gratulálunk Hédinek!
 
Az évadnyitó ezután a balett teremben folytatódott. Itt mondta el köszöntőjét, illetve beszélt az elmúlt időszak eredményeiről és az évadra szóló tervekről színházunk vezetése: Rázga Miklós, Gulyás Dénes és Vincze Balázs. Az esemény díszvendége Dr. Bódis József rektor úr volt, aki meglehetősen rendhagyó körülmények között írta alá Rázga Miklóssal a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Nemzeti Színház közti keretmegállapodást, mely számos pozitív változást és a kapcsolat megerősödését jelenti mindkét fél számára. Vincze Balázs balettigazgató és Bánkyné Perjés Beatrix a PTE Táncoló Egyetem Projekt vezetője jelképes közös táncukkal készítették elő az aláírást...
 
Hosszú hetek titkos előkészületeit követően a társulat itt köszöntötte fel Uhrik Dóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes művészt, a Pécsi Balett alapító tagját, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagját 70. születésnapja alkalmából. Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Mihályi Gábor, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke és eljött számos barát, egykori tanítvány és kolléga is. Uhrik Dóra ettől az évadtól művészeti tanácsadóként és balettmesterként segíti a táncművészek munkáját. Archív fotói - számára ugyancsak meglepetésként - pedig a terem falait díszítik.
 
Németh Edit pénztáros és Törő Zoltán kellékes 25 éve tagjai társulatunknak, őket ezüstgyűrűvel, Vári Éva Kossuth-díjas művészt, aki immár 50. esztendeje örökös tagunk, aranygyűrűvel lepte meg a vezetőség és a művésznő közelgő születésnapját is együtt ünnepeltük.
 
A hangulat egyszerre volt emelkedett és baráti, a fotók magukért beszélnek....
 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!