Különleges advent-nyitás

Advent-nyitás a premierközönséggel, különleges fadíszítés és gyertyagyújtás a Diótörő bemutatóján.

Különleges advent-nyitás

Kapcsolódó anyagok

Minden idők legnépszerűbb meséjének balettváltozatát, Csajkovszkij klasszikusát mutatta be a Pécsi Balett november 30-án szombaton este 19.00 órakor a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán óriási sikerrel.
Az időzítés nem volt véletlen, hiszen Marika és a Diótörő herceg csodás karácsonyi meséje igazán ünnepivé varázsolja az adventi várakozás időszakát gyermekek és felnőttek számára egyaránt. 
 
Advent-nyitás alkalmából gyermekek és felnőttek számára különleges fadíszítést szerveztünk, az előadás végén pedig Dr. Udvardy György megyés püspök gyújtotta meg az első adventi gyertyát koszorúnkon. Az ünnepet közös koccintással zártuk a teljes premierközönséggel.

A Diótörő bemutatója alkalmából köszöntöttük 70. születésnapja alkalmából Herczog István egykori balettigazgatót, aki a 90-es években vezette a Pécsi Balett társulatát.
 
A Diótörő mindenkié! 
A színház jegypénztárában és az előcsarnokban a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének adomány-gyűjtő perselye várja mostantól az adakozó szándékú felnőtteket. Aki advent időszakában pénzt dob a perselybe, kap egy karácsonyi égőt, mely az aranydiókhoz hasonlóan a fára kerül. A díszítés a teljes adventi időszakban folytatódik, így válik a fenyőfából karácsonyfa december 24-re. Az adományokból összegyűlt pénzt a Pécsi Nemzeti Színház mintegy megduplázza azzal, hogy az összegből Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete fél áron vásárolhat majd színházjegyeket a rászorulók számára. A jegyeket a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete juttatja el a családoknak.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!