Én és a Színház!

A Pécsi Nemzeti Színház a május 18-i Negyedik Színház Téri Gyermeknaphoz kapcsolódóan pályázatot hirdet.

Én és a Színház!
Gyere színházba, szelfizz és nyerj!
Készíts magadról vagy magadról és családodról szelfit akár színház előtt, akár az előcsarnokban, vagy plakáttal, esetleg színművészeink valamelyikével. A képnek valamilyen módon legyen köze a Pécsi Nemzeti Színházhoz, más megkötés nincs, a témának csak a képzeleted szab határt.
 
Két kategóriában - egyéni és családi - várjuk a fotókat, mindenki egy képpel pályázhat.
A fotókat a beérkezés sorrendjében töltjük fel a Pécsi Nemzeti Színház facebook oldalára és a legnépszerűbbeket, azaz a legtöbb lájkot kapottakat díjazzuk. Emellett a Színház fotósa Körte (Körtvélyesi László), szakmai szempontok szerint bírálja el a képeket, ez alapján is hirdetünk nyerteseket.
A lájkok számát mindenki követheti a facebook-on de a hivatalos eredményt a Színház Téri Gyermeknapon hirdetjük ki, május 18-án.
A nyeremények természetesen színházjegyek, melyek az aznapi, azaz a május 18-i 15.00 órakor kezdődő Diótörő előadásra szólnak.
A fődíj - amit a legtöbb lájkot kapott kép nyer -, pedig maga az 5 személyes igazgatói páholy.
 
Az elkészített képeket május 15-ig folyamatosan várjuk az info@pnsz.hu e-mail címre.
Kérjétek meg szüleiteket, hogy küldjék el a fotókat a következők szerint!
 
A beküldés módjára vonatkozó kritériumok:
- az e-mail tárgyaként a "szelfi" szerepeljen
- a levél tartalmazza a szülő (nagykorú gondviselő) teljes nevét és telefonszámát
- a kép készítőjének nevét, életkorát.
 
Jogi kikötések: 
A pályázók nagykorú gondviselői a képek info@pnsz.hu email címre való elküldésével, valamint nevük, telefonszámuk megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy képeiket a Pécsi Nemzeti Színház weboldalán és közösségi oldalán kizárólag a fenti pályázattal kapcsolatosan közzétegye. 
A Pécsi Nemzeti Színház vállalja, hogy a pályázatra beküldött képeket kizárólag a pályázattal kapcsolatos megjelenésekhez használja fel. A neveket, telefonszámokat nem teszi közzé, harmadik félnek nem adja át, illetve maga sem használja promóciós célra.
 
A selfie 2013 augusztusa óta hivatalosan is létezik: az Oxford Dictionaries ekkor vette fel szótárába.
A kifejezés ugyan 21. századi, de maga az eljárás – saját magunkról képet készíteni –  már a 20. század elején ismert volt. Akkor azonban nem ártott hozzá egy tükör és egy asztal vagy polc, amire a nagy méretű fényképezőgépet elhelyezték.
 
A szelfi eredetileg angol kifejezés, amely – egyes források szerint – a 2000-es évek közepétől kezdett el terjedni, mára nemzetközivé vált. A szó az angol self ’öntudat, önkép’ szóból jött létre. Azokat a fényképeket hívják így, amelyeket legtöbbször mobiltelefonnal készít az ember saját magáról. Sokszor látszik rajta az illető kinyújtott karja, amelyben a fényképezőgépet tartja. Az újabb telefonokon már szelfikészítést megkönnyítendő elöl (a képernyő felől) is van kamera, így sokkal tervezettebb, megkomponáltabb szelfik készíthetők.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!