Versenyben a Szerelmi bájital!

Az idei év legjobb vidéki operaelőadásainak versenyében a Szerelmi bájital!

Szavazzon Ön is, ha tetszett!

Versenyben a Szerelmi bájital!

Kapcsolódó anyagok

Váradi Marianna, Bognár Szabolcs és Szerekován János | Fotó: Körtvélyesi László
 
Melyik az idei év legjobb vidéki operaelőadása? Melyik produkció képviselje hazánkat a plzeňi Európa Kulturális Fővárosa programsorozaton 2015-ben? Versenyben a Pécsi Nemzeti Színház Szerelmi bájital című produkciója is.
 

Szavazzon ITT: https://www.facebook.com/ArmelOpera/app_20678178440

 

A Pécsi Nemzeti Színház operatársulata Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című kétfelvonásos vígoperáját mutatta be április 26-án nagy sikerrel az Erkel Színház színpadán a Primavera'14 sorozat keretében.

 

Az Armel Operaversenybe 2014-ben egyedülálló módon először szálltak be magyarországi vidéki színházak operaprodukciói. Az előadások a Primavera'14 keretén belül voltak megtekinthetők az Erkel Színházban április 22. és 27. között. A zsűri és a közönségszavazás által legjobbnak ítélt produkció részt vehet a 2015-ös Európa Kulturális Fővárosa programsorozaton, Plzeňben.
 
A Magyar Állami Operaház mint nemzeti intézmény rangjából és helyzetéből fakadó kötelessége a vidék operajátszását támogatni. Ez a felismerés hozta létre 2013-ban a Primavera-sorozatot, amelyben egy héten át minden meghívott társulat friss darabjait adja elő az Erkel Színházban. A 2014. évi Primavera-sorozat népszerű és kevésbé ismert, klasszikus és kortárs operákat egyaránt kínált.
 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!