A tánc világnapja

Ma van a tánc világnapja. Táncművészeink a Művészetek Palotájában lépnek fel a Tánc világnapi gálaesten.

A tánc világnapja
Tánc világnapi köszöntő 
 
"A tánc hétköznapi életünk mozgásrendjénél sokszor nehezebb, szervezett, esztétikai szempontok szerint válogatott, szuverén kifejező erővel rendelkező mozgás. Él a ritmika sokféleségével, igazodik a kísérő zenéhez, összességében egy csodálatos világ részesei lehetünk, ha a táncokkal megismerkedünk.
 
A tánc a népek,kultúrák szerves függvénye, a mindenkori történelmi idők kifejezője. Minél több táncot ismerünk meg, annál közelebb kerülünk a világ valóságához. A táncot művelők részesei lehetnek ennek a csodálatos világnak, de nemcsak a tehetséges, rátermett művelők részesülhetnek ebben, hanem azok is, akik csak nézik a táncot. Nagyszerű dolog az, hogy élményhez jutva azok is részesülhetnek a tánc örömében, akik nem tudnak táncolni, vagy a látottakat gyakorlatban nem ismerik. 
 
Az ember élete a világmindenség rendjében nagyon rövid. Ezért nagyon fontos, hogy a mozgás művészete, a többi művészeti ággal karöltve, jelen legyen a ember mindennapi életében és széppé tegye azt.
 
Köszönet ezért a szépségért, és művészi élményért a világ táncművészeinek! "
 
Timár Sándor Kossuth-díjas koreográfus
 
A Pécsi Balett a tánc világnapját ma este a Művészetek Palotájában ünnepli; a Magyar Táncművészek Szövetsége által szervezett gálaesten lépnek fel. Zachár Lóránd: Hullámzó talaj c. koreográfiájából ad elő egy részletet a tavalyi "Az évad legjobb férfi táncművésze" - díjjal kitüntetett Koncz Péter, valamint Szabó Márton, Tuboly Szilárd és Domoszlai Edit. 
 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!