A születésnap Dr. Starkkal

November 9-én A születésnap című előadás után Dr. Stark András beszélget a rendezővel, a szereplőkkel és a nézőkkel.

A születésnap Dr. Starkkal

Kapcsolódó anyagok

Pécs egyik közismert személyisége Dr. Stark András, a pszichiáter és a színházrajongó rálátásával közelít az abszurd darabhoz. Ezen az estén nem csupán színházat lát a néző, de a beszélgetés során együtt keresheti a válaszokat a szakemberrel és az alkotókkal, a darabon keresztül felvetett kérdésekre.


Aki nem ezen az estén nézi az előadást, hanem már korábban látta, belépőjegy nélkül is részt vehet a várhatóan 19.45-kor, a Kamaraszínházban kezdődő beszélgetésen.  


Az abszurd műfaja a szokványostól eltérő szemléletű színházi előadásokat teremt, áthatja őket az irracionalitás, a lét teljes értelmetlenségének és céltalanságának érzése. A szereplők többnyire tehetetlen lények, sorsuk a passzivitás, a vegetatív szintű lét, amelyből kitörni nem lehet. A kevés vegetáló szereplő, a cselekményhiány és a szegényes nyelv mellett a kopár színterek is fokozzák a szorongás és a bizonytalanság élményét. A születésnap című darabban az eseménytelen hétköznapokat két fekete öltönyös idegen érkezése zavarja meg. Felköszöntenék az ünnepeltet... de kinek is van itt születésnapja tulajdonképpen...?

 

Nem hétköznapi előadás született a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínpadán, amit minden, a műfaj iránt fogékony nézőnek jó szívvel ajánlunk!

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!