Új bemutatók hamarosan

A Csíksomlyói passió és az Évek vándora próbaidőszakával indult a 2015-ös esztendő színházunkban.
Új bemutatók hamarosan
Évek vándora - zenés időutazás gyerekeknek
 
Tóth Krisztina (képünkön) Évek vándora című meséjét Horgas Ádám viszi színre a Kamaraszínpadon február 20-án.
Az Évek vándora csodálatos mese arról, hogy lehet elfogadni gyerekként egy szerettünk elvesztését. Matyi, aki elvesztette imádott kutyáját, különös barátjától, Sunyimanótól megtudja, hogy lehet visszaforgatni az időt. A számítógépen ki kell nyitni az összes képet az illetőről, mindet elrendezni, majd időrendbe rakni visszafelé. Aztán el kell kezdeni erősen nézni a képeket, mintha az illető megmozdulna. A varázslat sikerül: Matyiék eljutnak a Történetek erdejébe, a Bűvölő illatok házába, az igazi felhők rétjére, majd a szívek boltjába, ahol még a szívekbe is bele lehet nézni. A próbatételek végén megtalálják Matyi kutyáját, ám kiderül, hogy nem maradhatnak együtt, a fiúnak választania kell a két világ közt. De a találkozás így is boldoggá teszi, rájön, hogy ezentúl „a képzelet lesz a hírvivő közöttük”, és mindketten tudják, hogy soha el nem felejtik el egymást.
Játsszák: Mikola Gergő, Széll Horváth Lajos, Füsti Molnár Éva, Bánky Gábor
 
Csíksomlyói passió - zenés passiójáték 
 
Balogh Elemér és Kerényi Imre zenés passiójátékát Nagy Viktor rendezi, a koreográfiákat Vincze Balázs készíti. A csíksomlyói ferencrendi kolostor szerzetesei a 18. század második felében összegyűjtötték és lemásolták azokat a nagypénteki misztériumjátékokat, amelyeket iskolájuk diákjai a környék népének bemutattak. Ezek a művek a régi magyar drámai emlékek fontos részét képezik, de nagy részük elveszett. A fennmaradt darabokból nemcsak a középkori misztériumjátékok, allegóriák, moralitások és példázatok ismerhetők fel, hanem rengeteg ismerős szereplő is: a kocsmába igyekvő bélpoklos, a hetvenkedő Szent Péter, Krisztus, Pilátus vagy éppen az ördögök. Vaskos, költői alakok. A Balogh-Kerényi-féle változat életre kelti ezeket a szereplőket, maivá teszi őket. A magyar hagyományokon alapuló passiójáték bemutatója március 6-án lesz a Nagyszínházban. 
 
Játsszák: Stenczer Béla, Wunderlich József, Györfi Anna, Köles Ferenc, Kulcsár Viktória, Sárközi Edina, Kalász Anna, Vidákovics Szláven, Urbán Tibor, Ottlik Ádám, Józsa Richárd, Götz Attila, Tóth András Ernő, Vincze Balázs, Koncz Péter, Molnár Zsolt, Csajághy Szabolcs, Rázga Miklós

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!