Évadnyitó 2015/2016

2015. augusztus 24-én 11.00 órakor sajtótájékoztatóval, majd társulati üléssel vette kezdetét színházunk 2015/2016-os évada. 

Évadnyitó 2015/2016

Kapcsolódó anyagok

2015. augusztus 24-én 11.00 órakor sajtótájékoztatóval vette kezdetét a Pécsi Nemzeti Színház 2015/2016-os évada. "Fesztivállal zártunk - fesztivállal nyitunk" - volt a mottója Rázga Miklós igazgató beszédének, hiszen a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóval és két új bemutatóval indul az új évad előadásainak sora szeptember végén.
Vincze Balázs a Pécsi Balett igazgatója és Gulyás Dénes zeneigazgató is beszéltek az új évadra vonatkozó terveikről. Rendhagyó módon a kezdő produkciók alkotói is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt: Bozsik Yvette, A hattyúk tava koreográfusa, Funk Iván, a Boldogtalanok rendezője, Méhes László, a Marica grófnő és az Amadeus rendezője beszéltek személyes inspirációjukról, a művészeinkkel való közös munkáról, terveikről.
Rajnai Richárd, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója az iskola és a Pécsi Nemzeti Színház/Pécsi Balett közti kapcsolat megerősítéséről szólt, előrevetítve a jövőt, miszerint hamarosan a Pécsi Balett jelenlegi táncművészei veszik át a stafétabotot az előző generációtól a katedrán.
 
12.00 órakor Rázga Miklós igazgató a nagyszínházban - már zárt körben - köszöntötte a Pécsi Nemzeti Színház társulatát, a születésnapos és jubiláló dolgozókat, és itt adták át a színművészek a Csaba Zita Hívó-díjat is. Ebben az évben Hámori József kellékesre szavazott a legtöbb színészkolléga. Szeretettel gratulálunk!
 
Szülinapjukon köszöntöttük: Babarczi Etelkát, Bánky Gábort, Kovács Dénest, Mester Istvánt, Sólyom Katalint, Vári Évát és Köves Jánost.
 
10 éve tagja társulatunknak: Darabont Mikold, Kirizs Éva, Ujvári Katalin, Vörös László és Varga Józsefné.
 
15 éve tagja társulatunknak: Gyenei Gusztáv, Köles Ferenc, Surányi Éva Gabriella és Vidákovics Szláven.
 
30 éve tagja társulatunknak: Bánkövi Attila, Füsti Molnár Éva, Kovács Károly és Szirtes Antal.
 
45 éve tagja társulatunknak: Németh Alice.
 
55 éve tagja társulatunknak: Tóth Sándor és Uhrik Dóra.
 
60 éve tagja társulatunknak: Vata Emil.
 
25 éve tagja társulatunknak, s ez alkalomból a Pécsi Nemzeti Színház ezüstgyűrűjét kapta: Czebe Tünde, Illés Attila és Stenczer Béla.
 
Szeretettel gratulálunk!
 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!