Kezdetét vette a Tánctalálkozó

Ünnepélyes megnyitóval és a Magyar Nemzeti Balett estjével indult a Tánctalálkozó a Kodály Központban 2015. szeptember 29-én

Solymosi Tamás (balra), Ókovács Szilveszter (középen) és Vincze Balázs (jobbra) | fotó: Körtvélyesi László

 

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola zenész és táncos növendékeinek műsorával vette kezdetét a IX. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó 2015. szeptember 29-én.

A rendezvénysorozat nyitó előadása először került megrendezésre a Kodály Központ impozáns hangversenytermében. Az est további különlegessége volt, hogy a Magyar Nemzeti Balett először lépett fel egész estés programmal Pécs városában.

 

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott:

  • Pécs MJV részéről: Dr. Girán János alpolgármester, 
  • A fellépők nevében: Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Solymosi Tamás a Magyar Nemzeti Balett igazgatója.

Házigazdaként Rázga Miklós a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója és Vincze Balázs a Pécsi Balett igazgatója üdvözölték a táncszerető közönséget, s tolmácsolták Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár úr fővédnöki köszöntőjét.

 

A nyitó előadást megtisztelte jelenlétével Tóth Sándor és Herczog István a Pécsi Balett egykori igazgatói, a Magyar Táncművészek Szövetsége elnöksége, Pécs Megyei Jogú Város vezető tisztségviselői. A megnyitó nagyszerű hangulatban zajlott, a Magyar Állami Operaház Balettcsillagainak előadása óriási, zajos sikert aratott.

 

A IX. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!