Musical-sztár az operettben

Miller Zoltán Pécsett próbálja ki magát először ebben a műfajban. Mészáros B. Endre interjúja. Forrás: bama.hu

Musical-sztár az operettben

Kapcsolódó anyagok

A Marica grófnő premiere lesz pénteken a Pécsi Nemzeti színházban Miller Zoltánnal, a népszerű színész-énekessel a főszerepben.

 

– Az ország az igényes poppal jelentkező „Emberek” együttesben ismerte meg.
– Amennyire lehetséges, igyekszem mindig minőséget teremteni, musicalekben, színházi produkciókban is eszerint próbálok szerepet vállalni.


– Miért hagyták abba, hiszen kifejezetten sikeres volt a banda?

– Mert a megjelent három lemezünkön kiírtuk magunkat. Más zenekar valószínűleg nyolc-tíz albumot is összehozott volna ebből az anyagból, de mi nem akartunk töltelékeket, minden dalban a maximumot adtuk.
 

– Szereti ilyen határozottan lezárni az élete egyes szakaszait?

– Kiszálltam én a színházi életből is egy időre, egy amerikai cégben egészségmegőrző technológiákkal foglalkoztam. Hihetetlen sokat tanultam belőle, de ott is csak a tartalom motivált, az üzleti hierarchiában előrejutni, az nem igazán. Mindenesetre megtanultam jobban kezelni a helyzeteket.
 

– Mi indokolja a mostani szerepvállalását, hiszen sem a Pécsi Nemzeti Színházban, sem operettben nem játszott még?

– A rendező személye, Méhes László számomra egyértelműen a minőség, ilyennek ismerem másfél évtizede. Ő azzal hívott, hogy: Zoli, gyönyörű dalok vannak benne, és ragyogóan játszható a szerep. Vonzó volt az is, hogy főszerepet kapok a Pécsi Nemzetiben, ahol egyedül leszek vendégművész.
 

– Milyen lesz a pécsi Marica grófnő?

– A próbafolyamat kifejezetten pozitív légkört hozott. Valójában az operettet mint műfajt is most ismerhettem meg alaposabban, s rádöbbentem, hogy igen komoly színház ez, kitűnő slágerekkel, csak megfelelő szögből kell közelíteni hozzá. Ebben a darabban például van egy mély emberi történet, nagyon szép ívekkel, s meglepően különleges, egyedi az értelmezése.


– Láthatjuk még Miller Zoltánt a popéletben?

– Augusztus 30-án a Margitszigeti szabadtérin volt egy nagy koncertem, ahol egy készülő lemezanyag öt dalát mutattuk be, és persze musical-részleteket is. Nyitott vagyok mindenre, amiben örömömet lelem, s ami jól működik, azt boldogan viszem magam is tovább.
 

– Egy népszerű művész mit csinál, amikor nem akar a színpaddal foglalkozni?

– Nagyon szeretek motorozni és görkorcsolyázni. Pécsre csak azért nem jövök két keréken, mert mindössze 250 köbcentis a járgányom. Ám, ha mostanában akad egy kis szabadidőm, azt leginkább a gyerekeimmel töltöm. Főleg az épp általános iskolába készülő lányommal, hiszen a fiam jelenleg külföldön próbálja ki magát.  

 

Zenés és prózai szerepekre is hívják

Miller Zoltán 1973-ban született Budapesten. Szülei Dobránszky Zsuzsanna operaénekes és Miller Lajos Kossuth-díjas, Nemzet művésze, operaénekes. Elvégezte a Gór Nagy Mária Színitanodát, játszott többek között az Operettszínházban, a Tháliában, a József Attila Színházban, a Madách Színházban, valamint a Németországban, Duisburgban. Alapítója az Emberek zenekarnak, 1999-ben elnyerte az „év legjobb musical énekese” eMeRton-díjat, 2007-óta a Köztársasági Érdemrend Ezüst Keresztjének tulajdonosa, Fehér és Fekete címmel szólólemezt adott ki. Az évadban a Karinthy Színpadon, a Debreceni Csokonai Színházban, az Operettszínházban és a Madách színházban lesznek még szerepei. Fia, Dávid Zoltán 19 éves, lánya Emma öt és fél esztendős.

 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!