Narrált előadások

Az idei évadban is folytatjuk a 90 Decibel projekttel közösen szervezett akadálymentes előadások sorát.

Narrált előadások

Kapcsolódó anyagok

Vak és gyengén látó közönségünk számára az október 15-én 15.00 órakor kezdődő Játszd újra, Sam! és a november 14-én 19.00 órakor kezdődő A vágy villamosa című előadásunkat akadálymentesítjük a 90 Decibel projekt keretében. A program, melynek köszönhetően a hallás- és látássérült közönség rendszeresen látogathat akadálymentesített előadásokat, évek óta zajlik a Pécsi Nemzeti Színházban.


A hallássérülteknek képzett színházi jelnyelvi tolmácsok, a látássérülteknek pedig képzett színházi narrátorok segítik az előadások megértését.

 

A látássérültek számára narrációval akadálymentesített előadás célja, hogy az érintettek számára szavakkal kifejezzük és leírjuk a láthatatlant. Ennek köszönhetően sokkal teljesebb színházi élménnyel gazdagodhatnak.


A narrátor a látók számára egyértelmű, nem verbális momentumokat a fülmonitorokon keresztül mondja el, segítve ezzel az előadás megértését. Az előadás ideje alatt a narrátor egy hangszigetelt helyen ül, ahonnan kiválóan látja a színpadot. Egy mikrofonba beszél, amit a látássérültek egy úgynevezett fülmonitoron keresztül hallanak.

 

A programot a 90 DECIBEL PROJEKT kezdeményezte és szervezi minden előadás esetében. A szervezők az előadásokra korlátozott számban tudnak fülmonitort biztosítani. Amennyiben szeretne részt venni a narrált előadások valamelyikén, kérjük részvételi szándékát az info@90decibel.org e-mail címre jelezze, hogy a megfelelő számú fülmonitort biztosítani tudjuk.Köszönjük!

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!