Az év díszlettervezője

Bagossy Levente a Boldogtalanok és A vágy villamosa díszletéért kapta az elismerést.

Az év díszlettervezője

Kapcsolódó anyagok

Bagossy Levente két olyan munkájáért, a Boldogtalanok és A vágy villamosa díszletéért kapta az elismerést, melyeket a Pécsi Nemzeti Színház előadásaihoz készített. A Füst Milán drámájából készült előadást, a Boldogtalanokat Funk Iván rendezte, míg A vágy villamosa rendezője - mely a 2016-os POSZT versenyprogramján is szerepelt –, Rázga Miklós volt.


A szakmai díjakat a Látványtér 2016 címmel megrendezett kiállítás finisszázsán adták át a FUGA - Budapesti Építészeti Központban.

Hetedik alkalommal rendezték meg a Látványtér című tárlatot. A kiállítás a szakma óriási ünnepe, a díjakat szakmai szavazás alapján ítélik oda, maguk a tervezők szavazzák meg, hogy melyik alkotást tartják az adott évben a legjobbnak. A tárlat finisszázsán átadott díjakat az előző év díjazottjai készítették: Orosz Klaudia bábtervező és Khell Zolt díszlettervező.

Csanádi Judit az MTI-nek arról beszélt, hogy a színpadi látványtervező szakmának a magyar kritikai irodalomban nem alakult ki a szóhasználata. A színházi kritikákban jórészt az a látványelem szerepel, amely jól szolgálta az előadás céljait, ízléses. A kiállítás alkalmat teremt a színpadi látványtervező szakma tagjainak, hogy egymás munkáiról képet alkossanak. A szakmai közélet központi lehetősége - mondta, hozzátéve: az évente megrendezett esemény által követhetik a kortárs művészek alkotó munkáját. Az, hogy a tagság értékeli a kiállított műveket, nem külső grémium osztja a díjakat, hanem maga a szakma, olyan belső megbecsülés, amely pótolhatatlan - mondta.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!