Cserna Antal díja

A Pécsi Nemzeti Színház az Ádám almái című előadással szerepelt a Vidéki Színházak Fesztiválján 2017. szeptember 5-én.
Cserna Antal díja

Kapcsolódó anyagok

A budapesti Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi alakítás díját Cserna Antal nyerte el a Pécsi Nemzeti Színház Ádám almái című produkciójában való játékáért.
 
A fesztiválon a szombathelyi Weöres Sándor Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház-Népház és a Szegedi Nemzeti Színház társulata mutatkozott be egy-egy előadással.
Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója a szeptember 4. és 10. között megrendezett esemény keddi díjkiosztó ünnepségén elmondta: immár hatodik alkalommal szervezték meg a Thália Színházban az évad elején a Vidéki Színházak Fesztiválját, amelyen hét nap alatt kilenc előadást láthatott a közönség. Kilenc vidéki társulat mutatkozott be Budapesten a közönség kiemelkedő érdeklődése, szeretete, a szakma és a média figyelme mellett.

Az előadásokat öttagú zsűri értékelte, amelynek tagja volt Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója; Nagypál Orsi filmrendező; Sümegi Noémi kulturális újságíró; Kőváry Katalin rendező és egy, a közönség soraiból választott zsűritag, Lovas Ildikó.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Az ötödik pecsét című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját. Cserna Antal, Hartai Petra, Szabó Gabi és Nagy Péter színművész játékát, valamint a La Mancha lovagja című előadás látványvilágát is díjazták.
 
Cserna Antalnak és minden díjazottnak gratulálunk! 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!