A Grönholm-módszer

színpadi játék egy részben
Írta Jordi Galceran
Fordította Bakucz Dóra
Rendező Horgas Ádám

Az előadás időtartama: kb. 90 perc (szünet nélkül)

Figyelem! A késve érkezőket, az előadás megkezdését követően, technikai okokból nem áll módunkban az előadásra beengedni. Megértésüket köszönjük!
 
Egy álomállás. Négy mindenre elszánt pályázó. Meghallgatásra hívják őket egy furcsa szobába. Az ajtó bezárul, és megkezdődik a rejtélyekkel teli, kíméletlen harc tabuk és erkölcsi korlátok nélkül. 
A kezdetben csupán rendhagyónak tűnő feladatok hamar átcsapnak megalázó helyzetekbe, mindenki potenciális ellenféllé válik.  A munkáért, pozícióért folytatott versenyben lehull az álarc, kiderül, hogy kiben mi lakozik: félelem, gátlástalanság, kegyetlenség, őrület.
 
„A játék mint az emberi kapcsolatok metaforája – ami mindig jelen van a darabjaimban – A Grönholm-módszerben kizárólagos referenciává válik. A darab minden lehetséges szinten játék: a szereplők egymással játszanak, és a néző is annak a játéknak a része, amelyben ki kell találni a szereplők valódi kilétét, azt, hogy mi az igazság és mi a hazugság, ha egyáltalán különbséget lehet tenni.” (Jordi Galcerán)

“Gyakorló állásinterjúztatóként és magánemberként is nagyon érdekelnek azok a szituációk és helyzetek, amelyek a darabban felmerülnek, ezért biztosan ellátogatok az előadásra. A darabot nemcsak szakmabelieknek ajánlom, hanem a magánembereknek is, hiszen a mai munkaerő-piaci viszonyok között számtalanszor kerülünk az állásinterjúztatás szituációjába.”
Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója
 

Bemutató dátuma: 2016.02.12. p

Szereposztás:

Díszlettervező Horgas Péter
Jelmeztervező Bujdosó Nóra
Rendezőasszisztens Kiss Hédi
Ügyelő Krajcsovics Csaba
Súgó Tulik Tímea

Korábbi előadások

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!