Györfi Anna

színművész
Györfi Anna

Mindössze 6 éves volt, mikor édesanyja elvitte egy meghallgatásra, a Fővárosi Operettszínházba. Így került a színház világába. Gyermekként szerepelt többek között ’A muzsika hangja’, a ’Valahol Euróbában, az ’Utazás’, a ’Sztárcsinálók’, a ’Leányvásár’, az ’Oliver!’ és a ’Grease’ című előadásokban.

Zenei általános iskolába járt, majd tanulmányait a Városmajori Gimnáziumban folytatta ének-zene szakon. 2000-ben felvételt nyert az Angelica Leánykarba, ahol tíz évet töltött. A kórus nemzetközi szinten is elismert, több más díj mellett a 2004-es Athéni Kórusolimpián első helyezést értek el. Emellett hat évig zongorázott, két évig járt ütő tanszakra. 1993 óta szinkronizál, reklámfilmekben és fotózásokon szerepel. 2004-től a progresszív szimfonikus jazz-rockot játszó Fugato Orchestra énekesnője.
A Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Musical Stúdióját 2007-ben végezte, tanárai többek között Béres Attila, Toldy Mária, Kemény Gábor, Bakó Gábor. A stúdió utolsó évében már lehetősége nyílt egy komolyabb színpadi főszerepre, ’Rózsi’ szerepét játszotta a ’Menyasszonytánc’ című klezmer-musicalben, majd szerepet kapott az Abigél című előadásban.

2009-től a Pécsi Nemzeti Színház tagja.

A színházból sosem elég | Interjú | 2011.10.31.

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!