Költészet napi szavalóverseny

János vitéz szavalóverseny és Versmob április 11-én a Költészet Napján

Költészet napi szavalóverseny

Györfi Anna és Wunderlich József
 

Már zajlanak a János vitéz szavalóverseny döntőjének előkészületei, amely április 11-én, 16 órakor kerül megrendezésre. A selejtezőn túljutott versenyzők mától már a színpadon próbálnak. A költészet napi megmérettetésen 21 pécsi iskola tanulói vesznek részt. A győztes diák iskolájának a döntő teljes jegyár bevételét ajánlja fel a Pécsi Nemzeti Színház és iskolájából egy 50 fős csoport vezetéssel bejárhatja a Zsolnay Kulturális Negyedet.

 
Az első három helyezettet a színház az I. Pécsi Családi Színházi Fesztiválra szóló belépőjegyekkel is jutalmazza, és értékes könyvutalványok is gazdára találnak.
 
Az idei Költészet Napján az 50 éves PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola Pódium Színjátszó Köre Babits-verscsokorral köszönti a versünnepet.
2013. április 11-én, a szavalóverseny programjához kapcsolódva, a verseny eredményhirdetését megelőzően, 17.20 órakor a Színház téren kerül megrendezésre a Verselő és Vers Előd!  - Versmob.
Nagy Csaba alpolgármester jóvoltából a rendezvény fényét emeli az az óriási ünnepi torta, melyet József Attila születésnapja és a Költészet Napja alkalmából fogyaszthatnak el szavalóverseny résztvevői és a verssel ünneplők a szavalóverseny eredményhirdetését követően. A rendezvény nyitott, a szervezők várják a verset- és irodalmat kedvelők érdeklődését.
 
A Versmob* felhívással is fordul a verskedvelőkhöz:
 
Kedves Barátunk! Légy Vers Előd!
 
Légy verselő, vagy versfogyasztó, szavaló, avagy az irodalmi szavat adó, vagy akár az írott és íratlan kultúránk kedvelője, - szeretettel várunk a Költészet Napján a Színház téren egy irodalmi performanszra. Az idei Költészet Napi rendezvény részeként 2013. április 11-én kb. 17.20 órától a Színház tér és az alkalmi pódium Neked is nyitva áll!
 
Gyere a Színház térre, hozd magaddal kedvenc versedet, s ha van kedved, Tiéd lesz az alkalmi színpad, a mini színpadok (nevezzük nevén: sámlik), és a porond is ezen a napon. Lehetőséged nyílik előadni, felolvasni kedvenc versedet barátaidnak és az esemény látogatóinak, vagy akár csak önmagadnak.
 
Kérünk Légy Te is Vers Előd, s oszd meg e meghívót, vagy hívd meg barátaidat is eseményünkre!
 
*A Költészet Napi Versmob a Pécsi Nemzeti Színház, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola Pódium Színjátszó Köre és a Pannon Klassz Közösségi Kulturális Klaszter közös rendezvénye.
 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!