A Hamlet-sztori a Leőwey-ben!

Rendhagyó irodalomóra keretében mutattuk be A Hamlet-sztorit a Leőwey Klára Gimnáziumban 2011. december 9-én pénteken.

A Hamlet-sztori a Leőwey-ben!

Kapcsolódó anyagok

Nagyon fontosnak tartjuk az iskolás korosztály már kisgyermekkorban kezdődő színházi nevelését, a színház megszerettetését, mely hitünk szerint rajtunk, színházcsinálókon is múlik. Ezért teszünk is érte. Mesebalettel és mesejátékokkal várjuk a kicsiket-nagyokat és kötelező, ill. ajánlott olvasmányokat is műsorra tűztünk a középiskolások kedvéért. Tudjuk azonban, hogy őket egy bérletajánló nem győzi meg, nekik sokkal nagyobb, személyre szóló motivációra van szükségük. Ezért elmegyünk hozzájuk, hogy szívesebben jöjjenek ők is hozzánk, illetve tanítási időben szervezünk nekik érdekes, kedvcsináló programokat Iskolaprogramunk részeként.

 

Rendhagyó irodalomóra a Leőwey Klára Gimnáziumban!

 

A Hamlet-sztori című beavató színházi programunk első ízben 2011. december 9-én, pénteken 12.40-kor került bemutatásra a Leőwey Klára Gimnáziumban, nagy sikerrel.

 

Játsszák: Boros Anna, Józsa Richárd, Urbán Tibor

Zene: Rozs Tamás

Rendezte: Bodonyi József

 

Az előadás két mű, William Shakespeare: Hamlet és Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című színműveinek egymásra utaló, egymást elemző adaptációja. A Tom Stoppard-mű érdekessége, hogy az eredeti shakespeare-i történetnek két mellékszereplőjét teszi meg főszereplővé, ami által különös nézőpontból látjuk az eseményeket. A „kisember” szemszögéből a Hamlet-sztori abszurddá válik.
  
„Három szereplő meséli el a Hamlet történetét – a szereplők felváltva mesélnek és játszanak. A darab a tizenéves korosztály számára, az őket körülvevő élményvilág figyelembevételével készül. A darabot játszó három színész a Hamlet történetének megértésében, elemezésében segíti a nézőket azáltal, hogy egy különös nézőpontot teremt. Minden arra irányul, hogy Hamlet cselekedeteinek és döntéseinek hátterében munkáló morális konfliktusokat kibontsa és megfejteni próbálja. A játéktér egyszerűsége a nézők képzeletének intenzívebb bevonását célozza.” Bodonyi József

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!