pont com (16+)

élő film
Rendező Dömötör Tamás

Az előadást 16 éves kortól ajánljuk!
Az előadás időtartama: kb. 1 óra 40 perc (szünet nélkül)
 

Philippe Blasband: Thomas est amoureux című forgatókönyve nyomán írta: Dömötör Tamás


Dömötör Tamás 2007-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán. Első nagyobb költségvetésű mozifilmje a több díjat is elnyert Czukor Show.
    „P. hét éve nem hagyta el a lakását. Agorafóbiás. Betegsége a súlyosabb fajtából való: lakásában sem tűr meg senkit. P. hét éve csak videofonon kommunikál a világgal. Tulajdonképpen teljes joggal vesz részt a társadalomban: betegsége előtt jó állása volt, betegbiztosítása prémium kategóriás, mindene megvan, amire szüksége van a lét és lélek fenntartásához. Bizonyos aspektusból nézve élete irigylésre méltó. Legalábbis így látszik kívülről. De P. magányos. Mindenki elkövet mindent, hogy ne így legyen: az anyja – aki egyedül nevelte fel – mindennap jelentkezik. Pszichológusa immár hét éve próbálkozik, hogy páciense valamikor elhagyhassa a lakását. Mellesleg társkereső klubba íratja P.-t, finom erőszakkal terelve egy igazi kapcsolat felé. A telefonos háztartási ügyelet embere segít, ha elromlik a porszívó, és tanácsot is ad – ha nem kérik, akkor is. Biztosítója még szexpartnerrel is szolgál adott esetben. P.-nek mégis hiányzik valami. A virtuális szexjátékok elodázzák ugyan a robbanás pillanatát, de a hiányt nem tudják eltüntetni. És akkor megjelenik Éva. Csak a videofon képernyőjén persze. Éva nem sajnálkozik, nem akar jónak látszani. Ő az egyetlen, aki nem hiteget, mivel ő maga sem hisz. Viszont ő az egyetlen, aki odamegy. És minden megváltozik. P. elhagyja a lakást, de majdnem az életével fizet érte...
    A darab A szerelmes Thomas című francia filmhez készült, Philippe Blasband által írt forgatókönyv nyomán jött létre. A mű igazi mai történet. A színpadon egyetlen színész játszik. Mindenki más élőben – de virtuálisan – lesz jelen a színpadon, egy videofon segítségével. A mai technikai színvonal lehetővé teszi, hogy bármelyik szereplő (P.-t kivéve természetesen) a játszóhelytől térben messze legyen. Tulajdonképpen a Földön akárhol.”
Dömötör Tamás

Bemutató dátuma: 2011.11.18. p

Szereposztás:

P (Péter) Czukor Balázs
A (Anya) Unger Pálma
Mz (Madame Zoé) Füsti Molnár Éva
É (Éva) Stubendek Katalin
Me (Mercédesz) Darabont Mikold
Ok (Otthon Klinika) Urbán Tibor
Bi (biztosító) Götz Attila
An (Analitikus) Rázga Miklós
Ész (Ételszállító) Józsa Richárd
Dr (orvos) Sólyom Katalin
Psz (Porszívószerelő) Rajnai Attila
Va (Vanessza) - felvételről Györfi Anna
El (Elenor) - felvételről Boros Anna
Látvány Szili Péter
Jelmeztervező Makány Márta
Konzulens Dr. Stark András
Rendezőasszisztens Rajnai Attila
Ügyelő Krajcsovics Csaba

Korábbi előadások

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!