Gulyás Dénes

Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész, zeneigazgató
Gulyás Dénes

1954. március 31-én születtem Budapesten. Nős vagyok, három gyermek édesapja. Lakatosipari szakmunkásképzőt végeztem, s közben énekeltem. Tizenkilenc évesen jutottam be a Zeneakadémiára, ahol 1978-ban szereztem operaénekesi és művésztanári diplomát.

Énekesi pályafutásom kezdetén 1979-ben második díjat nyertem a pármai "Giovanni Cantanti Lirici" nemzetközi énekversenyen, majd 1982-ben megnyertem az első nemzetközi Luciano Pavarotti énekversenyt Philadelphiában. Ezek a sikerek lehetőséget teremtettek számomra, hogy énekeljek Európa, Amerika és Ázsia szinte minden színvonalas operaházában és koncerttermében. Világhíres rendezőkkel és énekesekkel dolgoztam együtt közös produkciókban. A rendszerváltásig voltam a Magyar Állami Operaház tagja, majd 1990. után a Szegedi Nemzeti Színházban és a budapesti Nemzeti Színházban dolgoztam, miközben egy ideig a győri Kisfaludy Színház operatársulatát is vezettem.  1995. óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszékén tanítok, amely feladatnak országgyűlési képviselőként is szívesen teszek eleget. Pályám során számos dalkoncertet adtam, és ezek között immár jóval háromszáz fölött van a jótékony koncertek száma is. A '90-es évek végén megalapítottam Nagykovácsiban a Linum Művészeti Fesztivált, amelynek a legutóbbi évekig főszervezője voltam.   Operaénekesi munkásságomat Liszt-díjjal, érdemes és kiváló művész kitüntetéssel, a Köztársaság Elnökének Érdemrendjével, Magyar Művészetért Díjjal, és számtalan nívódíjjal ismerték el.

2003-ig semmilyen pártnak nem voltam tagja. Ekkor azonban a Fidesz Szövetségi Kongresszusán beléptem a pártba. Orbán Viktor Elnök Úr 2004 januárjában nevezett ki a Pest megyei 10. számú választókerület választókerületi elnökének. A Fidesz Kulturális Tagozatának Pest megyei és a pátyi helyi szervezet elnöke vagyok.  A 2006. évi országgyűlési választásokon Pest megye 10. számú választókerületében egyéni mandátumot szerzetem. 2006. május 30-tól a kulturális és sajtóbizottság tagja vagyok. A 2010-es országgyűlési választásokon ismét egyéni képviselőjelöltként indulok a Fidesz-KDNP színeiben.

Hobbim a borászat, vendéglátás, főzés és a lovaglás, vitorlázás. Angolul és olaszul beszélek.

Honlap: www.gulyasdenes.hu
 

Bérletkereső

Hírlevél

Értesüljön elsőként információinkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!